![]() ![]() MorotssoppaEn god, lättlagad och vacker soppa som passar fint både som lunch, förrätt och enklare huvudrätt. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Skala och tärna morötterna och löken. Fräs i smör i botten av soppkastrullen. Pressa ner vitlöksklyftan och red med mjölet. Tillsätt buljongen och låt soppan koka upp och småkoka i 15 minuter. Tag grytan av värmen, tillsätt crème fraiche och mixa soppan helt slät och lite luftig, gärna med stavmixer. Smaka av med muskot och salt. Varmhåll soppan fram till servering och servera gärna med yoghurt och nybakat, grovt bröd. ![]() ![]() 24 september 2013
Kan man byta ut vetemjölet så soppan blir glutenfri? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 januari 2013
Jätteod soppa. Jag har nyss ätit den till lunch. Tyckte den var lite för snäll i smaken först, och läste då att en del av er hade haft i lite cayennepeppar, så då tog jag lite sådant i soppan, det gjorde susen. Vet också att jag hört att man kan prova med saft av pressad apelsin till just morotssoppa, någon som provat? Jättegod soppa var det, högt betyg till den här. mvh/ ![]() ![]() ![]() 13 april 2012
Jag har det ÖVERLÄGSET GODASTE receptet på Morotssoppa. Denna soppa brukar folk, som påstår att de inte ens tycker om soppa, gilla jättemycket! Jag lagar den när jag inte kommer på något annat att göra, och den är alltid lika god! Pröva själv :) Du behöver: 500-800g morötter, en rejäl purjo, 2-3 grönsaksbuljongtärningar, 2msk mjöl, en klick smör, 1 liter vatten, en burk creme fraiche (inte lätt för då skär det sig av någon anledning) salt och peppar. Riv morötter i valfri storlek, skär purjon fint. Fräs detta i kastrullen med en klick smör tills morötterna börjar ge ifrån sig vätska. strö över mjölet och blanda ihop så det blir lite smetigt (dra av kastrullen medans för annars bränns det lätt) späd nu ut detta lite i taget med buljongen som du tidigare blandat ihop (värm upp vattnet med buljongtärningarna). Låt sedan koka i ca 10 min. Häll i creme fraichen och blanda ihop tills den smält helt. Smaka av med lite salt och peppar. Ibland kan det behövar mer/mindre buljongtärningar i vattnet. Beror lite på hur mycket morötter man tar. Supergott! ![]() ![]() ![]() 25 oktober 2011
Lite curry gör soppan gaaaaaaaaaaalen ![]() ![]() ![]() 22 juni 2011
För er som tycker att den blir lite smaklös kan jag rekommendera cayennepeppar, blir bättre drag i soppan då. ![]() ![]() ![]() 3 januari 2013
Det gjorde jag, toppengott! ![]() ![]() ![]() 19 mars 2011
Riv ner lite färsk ingefära i soppan. Mängd efter tycke och smak. ![]() ![]() ![]() 15 november 2010
Ska det inte vara någon vätska förutom cream fraice? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 13 januari 2011
Haha trodde du att de bara skulle vara cream fraice! ![]() ![]() ![]() 17 mars 2010
Åååå inget skämt, den här soppan gjorde sig verkligen med muskot!!! Mums ![]() ![]() ![]() 3 oktober 2009
Gjorde precis soppan och den var löjligt god! Tänker mig den med lite heta, syrliga och pikanta ugnsbakade rödbetor. I vilket fall ett superrecept! ![]() Äldre kommentarer![]() ![]() ![]()
|
|
Väldigt god soppa. Lätt att göra och bra om man har morötter hemma, som kanske börjar bli lite mjuka. Dessutom en extra klick crème fraiche på soppan och baguette till.