Ärtsoppa, vegetariskÄrtsoppan hör torsdagen till! Och den behöver inte innehålla fläsk för att smaka bra - här är en vegetarisk variant. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Blötlägg ärtorna, minst 4 timmar, gärna över natten. (Lång blötläggning förkortar koktiden.) Skölj ärtorna noga och koka upp dem med vattnet och salt. Skumma av. Skala och skär löken i klyftor och tillsätt den. Koka ärtorna mjuka, det tar ungefär en timme, lite beroende på hur länge du blötlagt dem innan, och på ärtornas lagringstid. Tillsätt buljong och kryddor. Smaka av och späd med lite mer vatten efter tycke och smak. Servera med sötstark grovkorning senap. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Sallad till buffénSomrig sallad till buffénNej, nytt är det inte, men så gott! Klassikern grekisk sallad med salta oliver, välmogna tomater och fetaost tar sin välförtjänta plats på buffén. MorotskakaLätt och godMorötter är naturligt söta i smaken och passar fint i kakor - inte konstigt att morotskaka har blivit en klassiker som älskas av många. Kakorna blir saftiga och smakrika. Oftast smakar de ännu bättre om de får vila någon dag innan de äts. En god variant av morotskaka kan också vara mager - prova och upptäck en ny, saftig kaka som passar bra vardag som fest! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|