Förrätt till kalkon?
Hej! Vi ska äta kalkon som huvudrätt och jag undrar om ni har något tips vad som passar som förrätt till det?
- NE
Nu vet jag inte om det är hel kalkon ni ska äta? Är det en mustig, matig rätt med kraftig sås eller en lättare rätt med kallskuren fågel? Gissar på den kraftiga, varma rätten och skulle gärna servera en soppa till förrätt. Kanske en svampsoppa med ost eller en mild spenatsoppa, gärna med krutonger och lite parmesan. Kan också tänka mig en kall förrätt i form av en sallad men med lite sting och gärna någonting rökt som bryter av smaken. Kanske melon, ruccola och lufttorkad skinka eller lite tunnskuren salami? MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FrukostbullarFrallor för allaMed våren kommer ljusare morgnar. Dags att stiga upp och baka morotsbullar kanske? FrukostbullarHembakad frukost-bulle förgyller hela dagen!Vem vill inte vakna till doften av nybakat bröd? Hembakta grahamsbullar är rätt blandning mellan nyttigt och gott! DressingSalladens bästa vänMed dressing kan du förvandla den enklaste isbergssallad till en smakupplevelse. Några få ingredienser räcker för att vispa ihop exempelvis en dressing med vitlökssting. Om du föredrar krämig yoghurt framför olja och vinäger kanske en dressing med dijonsenap och citron i fransk stil är något för dig. Klassiska smaker eller nya kombinationer? Prova dig fram och hitta din favorit! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|