TomatsoppaMjukt fyllig smak får tomatsoppan av rotselleri, honung och grädde förstås. Du behöver
Gör så här:Skala och finhacka vitlök och rödlök. Skär bort skalet på rotsellerin och tärna fint. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs lök, vitlök och rotselleri några minuter, rör om då och då. Tillsätt balsamvinägern och låt fräsa ytterligare någon minut. Tillsätt resterande ingredienser förutom basilikan. Låt soppan koka i minst 15 minuter, gärna mer. Servera med strimlad färsk basilika och gärna ett gott bröd. Tips! Rör ner kokta kikärtor för att få en matigare soppa. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Sås av alla slagGlöm inte såsen!Sätt guldkant på maten! Koka het chilisås som blir en vuxnare variant av ketchup. LussekatterLussekatter och andra saffransbrödSaftiga lussekatter till Lucia vill väl alla ha? Svaret är att baka lussekatter med kesella, säger vissa... KladdkakorLyxig kladdkakaEn klassisk kladdkaka brukar bli räddningen när det snabbt behövs fikabröd. Gärna bakad i långpanna om gästerna är många. Men det går lätt att variera smaken och förvandla den enklaste kakan till en lyxfika. Prova ett nytt, läckert recept på kladdkaka med jordnötter. Eller gör en variant med mandelmassa och hackade chokladbitar i kakan. Servera med glass om solen skiner eller vispa grädde till och du har en kaka som passar fint även som efterrätt. Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|