TomatsoppaMjukt fyllig smak får tomatsoppan av rotselleri, honung och grädde förstås. Du behöver
Gör så här:Skala och finhacka vitlök och rödlök. Skär bort skalet på rotsellerin och tärna fint. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs lök, vitlök och rotselleri några minuter, rör om då och då. Tillsätt balsamvinägern och låt fräsa ytterligare någon minut. Tillsätt resterande ingredienser förutom basilikan. Låt soppan koka i minst 15 minuter, gärna mer. Servera med strimlad färsk basilika och gärna ett gott bröd. Tips! Rör ner kokta kikärtor för att få en matigare soppa. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Gott och bekvämtKrämig paprika–risottoEn krämig risotto är riktig festmat. Trots att den är både snabblagad och sköter sig själv! EfterrätterFavorit chokladNågon mer än jag som gillar choklad? Baka chokladkakan som slår de mesta i efterrättsväg! BakabullarHeja kanelbullen!Få kakor och fikabröd är lika uppskattade och klassiska som kanelbullen! Som caféägare fick jag baka plåtvis med dessa gyllenbruna läckerheter. För ung som gammal älskade bullar... I år är det tio år sedan Kanelbullens dag först firades. Och nog finns det skäl att fira med en nybakad bulle. På bakabullar.se hittar du tipsen för de bästa kanelbullarna. Och skulle du mot förmodan vara trött på just kanelbullar så finns det recept på många andra, goda bullar! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|