TomatsoppaMjukt fyllig smak får tomatsoppan av rotselleri, honung och grädde förstås. Du behöver
Gör så här:Skala och finhacka vitlök och rödlök. Skär bort skalet på rotsellerin och tärna fint. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs lök, vitlök och rotselleri några minuter, rör om då och då. Tillsätt balsamvinägern och låt fräsa ytterligare någon minut. Tillsätt resterande ingredienser förutom basilikan. Låt soppan koka i minst 15 minuter, gärna mer. Servera med strimlad färsk basilika och gärna ett gott bröd. Tips! Rör ner kokta kikärtor för att få en matigare soppa. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! EfterrätterFavorit chokladNågon mer än jag som gillar choklad? Baka chokladkakan som slår de mesta i efterrättsväg! Sylt och chutney av rabarberFånga rabarbersmaken i flyktenMed sin syrliga smak bryts rabarbern fint med sötma. Detta gör rabarberchutney till ett uppskattat tillbehör att plocka fram i vinter. Nu före den stora syltruschen senare i sommar kan vi ta oss tid att koka sylt på rabarbern - och av kryddor som kanel och vanilj lyfter smaken ytterligare! Den klassiska efterrätten kompott går också den att frysa in, men kanske vill vi helst äta genast med lite kall vispgrädde. Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|