![]() ![]() Skaldjurssoppa med räkorRäkor som kokas till fond ger mustig och fin smak till denna skaldjurssoppa. Lättlagad och snabb - med smak som ger festkänsla både som förrätt och enklare huvudrätt! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Skala räkorna och spara skalen. Koka upp fiskbuljongen. Skala och finhacka lök och morot. Klipp persiljan fint. Fräs löken, moroten och persiljan i lite smör i en gryta stor nog för soppan. Låt inte grönsakerna få färg. Tillsätt tomatpurén och räkskalen. Strö i mjölet, och späd långsamt under omrörning med buljongen och vinet. Koka soppan i 8-10 minuter. Tillsätt grädden, och smaka av med salt och gärna lite konjak. Var försiktig med cayennepepparn - styrkan växer allt eftersom! Koka ytterligare några minuter. Vispa i en matsked smör. Sila soppan genom finmaskig sil. Släng bort skal och grönsaker. Smaka av igen - salta lagom och smaka eventuellt av med konjak. Ta av soppan från värmen och lägg i de skalade räkorna. Räkorna får absolut inte koka, men låt dem gärna ligga några minuter i soppan för att bli varma. Servera soppan med nybakat bröd, typ baguette och gärna ett torrt vitt vin. ![]() ![]() 30 augusti 2010
Kan jag inte använda kräftskal att koka soppa på ? ![]() ![]() ![]() ![]() 9 september 2016
Jo, det kan du, det går utmärkt! ![]() ![]() ![]() 18 oktober 2010
Jättegod soppa! Dock verkade den inte så mättande, så jag tog 200g räkor, 200g lax & 100g hooki-filé, och 3 potatisar. DÅ blev den mättande! :) ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
Har du prövat med att köra räkskalen och huvudena kort i mixer och finfördela dem och sedam bryna massan i olja.
Dedan ha i lök och grönsaker att fräsa en stund tillsammans med tomatpuréen.
Bränna av med konjaken innan buljong och vin hälls i.
Sedan servera med en klick extra tjock gräddfil med finhackad dill i.