SvampsoppaSvamp ger fin smak åt många rätter - i soppa gör den sig förträffligt! Använd den svamp du plockat själv eller köp svamp i affären, det går lika bra. Du behöver
Gör så här:Skär svampen i mindre bitar, men spara några större bitar för att ge soppan omväxling. Lägg svampen i en kastrull, stor nog för att rymma soppan och förkoka svampen på medelstark värme tills vätskan kokat in. Finhacka löken och fräs den tillsammans med svampen tills löken börjar få färg. Pudra över vetemjölet och späd försiktigt med vattnet under omrörning. Tillsätt buljongen och låt koka upp. Låt soppan småkoka i 15 minuter, tillsätt grädden och låt koka ytterligare 5 minuter. Smaka av med svartpeppar och eventuellt mera salt. Servera gärna med yoghurt och ett gott bröd. * De flesta matsvampar passar till soppa. Soppar, kantareller eller trumpetsvamp är bra svampar i soppan. Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Very nice site!
6 oktober 2015
Very nice site! Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Very nice site!
6 oktober 2015
Very nice site! Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Very nice site!
5 oktober 2015
Very nice site! Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Very nice site!
3 oktober 2015
Very nice site! Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Very nice site!
2 oktober 2015
Very nice site! Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Very nice site!
1 oktober 2015
Very nice site! Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
This kind of game gives a real experience of kekfddkeededeeca
30 september 2015
This kind of game gives a real experience of kekfddkeededeeca Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Cissi
11 juli 2015
Minskade rejält på vattnet och hade istället mer grädde och crème fraiche. 1-2-3 (så många du vill ha)vitlöksklyftor lyfter soppan! Kommentar av
undrande dotter
28 oktober 2009
hur många är maträtten för `?
Redaktionens kommentar
Fyra personer som standard, sedan beror det på... hur hungriga, om det serveras någonting mera än soppan etc.
Äldre kommentarerMorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! GratängerVärmande och matiga potatisgratängerEnkel vardagsmat eller lyxigt tillbehör till helgsteken? En klassisk gratäng med potatis som bas är båda delar! Sylt och chutney av rabarberFånga rabarbersmaken i flyktenSpara gärna en bit av försommaren - före den stora syltruschen i slutet av sommaren kan vi koka in rabarbersylt. Godis till påskPåskgodis för små och storaVuxna gottegrisar blir riktigt bortskämda med hemgjorda mockatryfflar, perfekta till kaffet efter maten. Duka upp en bricka med olika godsaker så får alla välja det som passar dem bäst! Marsipanrulle är en klassiker som är busenkel att göra. Smaksätt med apelsinsaft eller en skvätt rom. Det är minsann inte bara barnen som ska ha godis till påsk! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Very nice site!