Svampsoppa

Svamp ger fin smak åt många rätter - i soppa gör den sig förträffligt! Använd den svamp du plockat själv eller köp svamp i affären, det går lika bra.

Du behöver

  • 1 liter rensad svamp*
  • 1-2 gula eller röda lökar
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1,3 liter vatten
  • 1,5-2 dl grädde
  • 2-3 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • svartpeppar

Gör så här:

Skär svampen i mindre bitar, men spara några större bitar för att ge soppan omväxling.

Lägg svampen i en kastrull, stor nog för att rymma soppan och förkoka svampen på medelstark värme tills vätskan kokat in.

Finhacka löken och fräs den tillsammans med svampen tills löken börjar få färg. Pudra över vetemjölet och späd försiktigt med vattnet under omrörning. Tillsätt buljongen och låt koka upp.

Låt soppan småkoka i 15 minuter, tillsätt grädden och låt koka ytterligare 5 minuter. Smaka av med svartpeppar och eventuellt mera salt.

Servera gärna med yoghurt och ett gott bröd.

* De flesta matsvampar passar till soppa. Soppar, kantareller eller trumpetsvamp är bra svampar i soppan.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
8 oktober 2015

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
6 oktober 2015

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
6 oktober 2015

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
5 oktober 2015

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
3 oktober 2015

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
2 oktober 2015

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
1 oktober 2015

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av This kind of game gives a real experience of kekfddkeededeeca
30 september 2015

This kind of game gives a real experience of kekfddkeededeeca

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Cissi
11 juli 2015

Minskade rejält på vattnet och hade istället mer grädde och crème fraiche.

1-2-3 (så många du vill ha)vitlöksklyftor lyfter soppan!

Kommentar av undrande dotter
28 oktober 2009

hur många är maträtten för `?

Redaktionens kommentar
Fyra personer som standard, sedan beror det på... hur hungriga, om det serveras någonting mera än soppan etc.

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | Nästa »

Äppelkakor

Läckraste äppelkakorna du enkelt bakar själv!

På många håll börjar de första äpplena så smått mogna och vi laddar upp med några klassiska recept på äppelkaka. Smulpaj med äpplen och paj med äppelmos passar många gånger men ibland vill man ha en typisk kaka till kaffet eller efterrätten. Prova vårt recept på saftiga äppelkaka eller gör en riktigt god äppelkaka i långpanna som räcker till många gäster. Själva äter vi oss proppmätta på en nykomponerad äppelkaka med muscovadosocker. Det smakrika rårörsockret ger kakan en extra skjuts och lyfter klassikern till ny höjd!

 efterratter.se

Morotskaka

Lätt och god

Lättbakad och saftig - men också mager. Prova ett gott recept på morotskaka utan onödiga kalorier.

morotskaka.com

Sopprecept

Sopplunch

Soppa är den perfekta lunchen en solig höstdag. Och en utmärkt starkt på middagen en kulen kväll! Nya sopprecept på sopprecept.se.

sopprecept.se


Brownies

Lyxiga brownies

Vilken är världens godaste brownie? Får vi förestlå mandelbrownies med kexbotten!

Vi älskar brownies! Dessa småsega, chokladstinna chokladrutor som passa till både lyxig fika och uppskattad efterrätt. Vi bjuder på några nya recept: Gör favoriten romrussinbrownies med hemgjorda romrussin i kakan. Laga läckra brownis med vit choklad eller kanske brownies med muscovadosocker... Bättre än hembakade brownies kan det inte bli!

 browniesrecept.se


Cheesecake

Fryst kärlek! En kylig kaka som värmer inombords… Cheesecake regerar!

Brownies

Mörka chokladbrownies. Chokladrutornas Rolls Roys… Brownies passar både fika och efterrätt.
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...