SvampsoppaSvamp ger fin smak åt många rätter - i soppa gör den sig förträffligt! Använd den svamp du plockat själv eller köp svamp i affären, det går lika bra. Du behöver
Gör så här:Skär svampen i mindre bitar, men spara några större bitar för att ge soppan omväxling. Lägg svampen i en kastrull, stor nog för att rymma soppan och förkoka svampen på medelstark värme tills vätskan kokat in. Finhacka löken och fräs den tillsammans med svampen tills löken börjar få färg. Pudra över vetemjölet och späd försiktigt med vattnet under omrörning. Tillsätt buljongen och låt koka upp. Låt soppan småkoka i 15 minuter, tillsätt grädden och låt koka ytterligare 5 minuter. Smaka av med svartpeppar och eventuellt mera salt. Servera gärna med yoghurt och ett gott bröd. * De flesta matsvampar passar till soppa. Soppar, kantareller eller trumpetsvamp är bra svampar i soppan. Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Very nice site!
6 oktober 2015
Very nice site! Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Very nice site!
6 oktober 2015
Very nice site! Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Very nice site!
5 oktober 2015
Very nice site! Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Very nice site!
3 oktober 2015
Very nice site! Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Very nice site!
2 oktober 2015
Very nice site! Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Very nice site!
1 oktober 2015
Very nice site! Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
This kind of game gives a real experience of kekfddkeededeeca
30 september 2015
This kind of game gives a real experience of kekfddkeededeeca Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Cissi
11 juli 2015
Minskade rejält på vattnet och hade istället mer grädde och crème fraiche. 1-2-3 (så många du vill ha)vitlöksklyftor lyfter soppan! Kommentar av
undrande dotter
28 oktober 2009
hur många är maträtten för `?
Redaktionens kommentar
Fyra personer som standard, sedan beror det på... hur hungriga, om det serveras någonting mera än soppan etc.
Äldre kommentarerMorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Röda, svarta och vita vinbärSemestertid med vinbärsplockningSvarta och röda vinbär skiljer sig distinkt åt när det gäller smak, men båda blir goda i vinbärskakor - eller till sylt förstås! FrukostbullarMjuka gifflarNybakat bröd ger morgonen guldkant. Och det är inte svårt att lyckas med bullbaket, oftast krävs bara lite tid och noggrannhet. Att inte ta för mycket mjöl och att knåda och jäsa degen ordentligt är ofta vägen till fina frukostbröd. Prova ett nytt recept på mjuka vetegifflar! De smakar fantastiskt nygräddade, med smör och marmelad - eller tillsammans med favoritosten. Mjölken gör gifflarna mjuka, och den lite söta smaken passar utmärkt både till kaffe, te eller ungarnas chokladmjölk. Ett tips för en smaklig morgon! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Very nice site!