![]() ![]() Ölsoppa med apelsinEn annorlunda soppa! Här har jag gjort en variant där ölens mustiga, beska smak bryts mot apelsinens sötma. Prova gärna med olika sorters öl för att hitta din favorit! Soppan serveras med fördel som förrätt till stek - då kan skyn silas och användas som buljong i soppan. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Finhacka eller mixa löken. Riv apelsinskalet fint, ta tillvara två teskedar rivet skal. Pressa apelsinen och spara saften. Fräs löken i smöret i en kastrull stor nog att rymma soppan. Pressa ner vitlöken. Pudra över cirka en matsked vetemjöl och vispa sedan i öl. Tillsätt buljong (och gärna stekskyn) och koka upp. Lägg i rosmarin och rivet apelsinskal. Låt småkoka några minuter. Tillsätt apelsinsaften och smaka av soppan med salt, peppar och koncentrerad apelsinjuice. Låt soppan koka upp och red med lite vetemjöl i vatten, om den känns tunn. Håll soppan varm till serveringen. Servera med grovt, syrligt bröd, smör och lagrad hårdost. ![]() ![]() 31 december 2013
Funkar ännu i år! Uppskattad ![]() ![]() ![]() ![]() 1 januari 2013
Succé på nyår!! Rekommenderas starkt! ![]() ![]() ![]() ![]() 28 augusti 2010
helt okej faktiskt ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
Otroligt! Äter den två gånger i veckan