![]() ![]()
Soppa till kalkon?
![]() Jag vill servera soppa som förrätt nu i november. Huvudrätten är kalkon. Jag har funderat på svampsoppa? Vi blir 28 personer så det måste vara smidigt. Jag vill också gärna ha vitlöksbröd till.
- Kerstin Axén
![]() Hej Kerstin! Jag tror att du är på rätt spår med en svampsoppa. Det jag spontant tänker är att soppan varken får vara för stark eller kryddig i smaken - dels för att du vill ha vitlöksbröd till och dels för att kalkon är en kraftig rätt. Kanske en slät svampsoppa kryddad med måttligt med vitpeppar och en lätt smak av muskot skulle fungera? Utgå gärna från det här rceptet men dra eventuellt ner på mängden svamp och hoppa över citronen. (Receptet bör räcka till 4 middagsportioner och 6-8 förrättsportioner.) Vill du göra soppan ännu mildare så servera med cream fraiche eller matlagningsyoghurt i skålar direkt på bord eller vid buffèn. Soppan är lättlagad och du kan göra det mesta i förväg. Stek gärna upp lite större bitar av svamp som du lägger i soppan innan servering, det ser trevligt ut och ger variation. Lycka till med soppan! / Magnus ![]() ![]() ![]()
|
|