![]() ![]() NässelsoppaFånga årets första grönska i en tallrik djupgrön nässelsoppa! Grönt, gott och lätt! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Först av allt: Använd gummihandskar när du hanterar färska nässlor - annars kommer du att bränna dig rejält förr eller senare! Plocka bara de finaste bladen och topparna, använd en sax. Skölj nässlorna noga i kallt vatten. Förväll nässlorna i en liter vatten under 1-2 minuter, slå av vattnet och fyll på med grönsaksbuljongen. (Eller vatten + tre buljongtärningar) Koka upp. Under tiden kan du finhacka löken och fräs den mjuk i smör, strö över vetemjölet. Blanda ner löken i soppan och låt soppan sjuda i 5 minuter. Mixa soppan slät med stavmixer eller vanlig mixer. Vispa ner crème fraichen och vispa slätt. Smaka av soppan med vitpeppar och servera den tillsammans med ägghalvor och bröd. Tips: Vill du ha en tjockare soppa kan du reda den på slutet med tre matskedar majsstärkelse i 1/2 dl vatten. ![]() ![]() 19 november 2009
mm jätte gott ![]() ![]() ![]() 1 februari 2010
var i från ska man få tag i nässlor? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
Jättegott!