Minestronesoppa, vegetarisk

Pasta, tomat och grönsaker är den perfekta soppan! Smakrik och värmande.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 15 cm purjolök
  • 2 medelstora potatisar
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 400 g krossade tomater
  • 1 l grönsaksbuljong (2 tärningar)
  • 2 dl penne
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk honung
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 krm oregano
  • färsk basilika
  • parmesanost
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här:

Skala och finhacka löken och strimla purjolöken. Skala potatisen, morot och palsternacka och tärna den fint.

Fräs grönsakerna så de tar lite färg i oljan. Använd en kastrull stor nog för soppan.

Tillsätt tomat och buljongen. Låt koka i cirka 10 minuter och tillsätt sedan pastan. Låt den koka till pastan nätt och jämnt är mjuk.

Pressa ner vitlöken och blanda ner honung, vinäger och kryddor. Låt puttra någon minut. Smaka av med salt och peppar.

Servera soppan med riven parmesan och färska basilikablad.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Scones

Majsscones

När solen tittar fram känns det helt rätt med solgula scones! Baka goda majsscones och njut dem nybakta.

scones.se

Röda, svarta och vita vinbär

Semestertid med vinbärsplockning

Svarta och röda vinbär skiljer sig distinkt åt när det gäller smak, men båda blir goda i vinbärskakor - eller till sylt förstås!

smakakor.se


Småkakor

Frön som sätter smak

Solrosfrön ger nötig smak åt både bröd och småkakor! Russinkakorna är ett gott exempel.

Frön och nötter ger smak åt de flesta bakverk. Använd skalade solrosfrön för att baka nötiga limpor och grova surdegsbröd. Rosta dem i en het panna och strö fröna över salladen. Eller använd dem som smakhöjare och bas i läckra solrosbollar. Till fikat passar lättbakade småkakor alltid bra! En variant på russinkakor med solrosfrön och grahamsmjöl ger härligt nötig smak. Helt utan nötter.

 bakakaka.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...