Minestronesoppa, vegetarisk

Pasta, tomat och grönsaker är den perfekta soppan! Smakrik och värmande.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 15 cm purjolök
  • 2 medelstora potatisar
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 400 g krossade tomater
  • 1 l grönsaksbuljong (2 tärningar)
  • 2 dl penne
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk honung
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 krm oregano
  • färsk basilika
  • parmesanost
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här:

Skala och finhacka löken och strimla purjolöken. Skala potatisen, morot och palsternacka och tärna den fint.

Fräs grönsakerna så de tar lite färg i oljan. Använd en kastrull stor nog för soppan.

Tillsätt tomat och buljongen. Låt koka i cirka 10 minuter och tillsätt sedan pastan. Låt den koka till pastan nätt och jämnt är mjuk.

Pressa ner vitlöken och blanda ner honung, vinäger och kryddor. Låt puttra någon minut. Smaka av med salt och peppar.

Servera soppan med riven parmesan och färska basilikablad.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Kantareller

Sommarsvamp till pasta, pytt och sallad!

Att hitta sommarens första kantareller är ett magiskt ögonblick. Njut dem nystekta på en toast eller förvandla dem till en enkel sommarsallad.

Snart fylls skogarna på nytt med svamp, men nu är gul kantarell fortfarande en riktig lyx som dyker upp i gräset runt stigar och skogsvägar.
De första fynden vi bärgar, försiktigt plockade i solhatten, smörsteker vi alltid och lägger på en skiva rostat surdegsbröd. Kanske lite flingsalt och svartpeppar att strö över. Så enkelt men otroligt gott!
Ganska snart vill vi ha omväxling och gör en gräddig kantarellstuvning som gör sig på både bröd, som täcke på nöt– eller lammkött i ugn eller som tillbehör till vilt.
Kantareller passar också fint i lätta, somriga rätter. En pytt med kantareller lockar fram smakerna hos alla ingredienser och en snabb kantarellpasta är enkel sommarmat med festsmak.
Prova gärna att smörsteka kantarellerna och toppa en god grönsallad med dem. Ett annorlunda men riktigt gott sätt att njuta av sommarens första svampskörd!

 svamprecept.se

Kycklingrecept

Crêpes

Crêpes är en god och enkel rätt som går fint att variera. Här är ett smakrikt recept på crêpes med kyckling!

kycklingrecept.nu

Grilla

Hälsa våren vid grillen

Till Valborg vill vi grilla! Gör en riktigt god potatissallad med bacon som stillar hungern i väntan på den perfekta glöden.

helgmenyn.se


Scones

Fruktscones

Scones är snabbakat och gott, både som fika och mellanmål. Prova ett nytt recept på små, smakliga fruktscones!

Vi är många som gillar scones! Att scones är populärt är kanske inte så konstigt - detta snabba bröd, som inte behöver jäsa, är lättbakat, kan varieras på många sätt. Och det smakar fantastiskt!

Nybakade scones, med smör och ost, kanske en god citrusmarmelad eller sommarens sylt från förrådet? Och så te till, förstås!

Variera sconesen med ett recept där torkad frukt och grahamsmjöl ger god smak åt brödet. Baka en omgång fruktscones, koka en kanna gott te och njut inne i värmen medan vårvintern härjar som värst utanför fönstret.

Snabba, men varma mathälsningar från pepparochsalt!

 scones.se


Vardagsfavorit i egen tappning

Fiskpinnar Hemgjorda fiskpinnar slår frysdiskens med hästlängder.

Bakelser

Fina mazariner Imponera med hemgjorda mazariner - något helt annat än de inplastade.
Prenumerera direkt! Gratis!

Quesadillas

Greppvänliga tacos Visst är tacos gott men variation förnöjer - gör egna quesadillas med härligt rökig smak.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...