Mustig rotfruktssoppa med fänkålEn god och värmande soppa som är lätt att laga och passar en kylig dag! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Skala och finhacka löken och vitlöken. Skala morötter och palsternacka och tärna. Rensa och skär fänkålen i skivor. Rensa och ta bort kärnorna i pepparfrukten (om du vill ha starkare smak kan kärnorna vara kvar), finhacka den. Fräs löken, vitlök, morötter och palsternacka i olivolja i en stor kastrull. Tillsätt peppar när löken blivit mjuk och låt fräsa några minuter på låg värme. Tillsätt fänkål, paprika och tomat. (Har du tillgång till torkad skogssvamp kan du tillsätta den nu för en mustigare smak.) Häll över buljong och låt koka upp under lock. Låt nu soppan småputtra i cirka 20 minuter. Smaka av med olivolja och citronsaft och servera soppan varm med bröd. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FrukostbullarAndra bullarGrovt är gott! Med lättbakade små yoghurtbröd får du en bra start på dagen. FrukostbullarNygräddat till frukostDoften av nybakat bröd förgyller verkligen morgonen. Har du gott om tid passar en omgång tekakor perfekt men många gånger vill man inte vänta på att bullarna ska jäsa. Och just lång jästid gör ju brödet mera smakrikt. Är det riktig bråttom finns alltid scones men om du vill ha klassiska brödbullar går det bra att jäsa dem över natten. Baka grahamsbullar eller grova fiberbullar som sakta får jäsa över natten och gräddas på morgonen – smart, gott och nybakat! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|