![]() ![]() Mustig rotfruktssoppa med fänkål![]() En god och värmande soppa som är lätt att laga och passar en kylig dag! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Skala och finhacka löken och vitlöken. Skala morötter och palsternacka och tärna. Rensa och skär fänkålen i skivor. Rensa och ta bort kärnorna i pepparfrukten (om du vill ha starkare smak kan kärnorna vara kvar), finhacka den. Fräs löken, vitlök, morötter och palsternacka i olivolja i en stor kastrull. Tillsätt peppar när löken blivit mjuk och låt fräsa några minuter på låg värme. Tillsätt fänkål, paprika och tomat. (Har du tillgång till torkad skogssvamp kan du tillsätta den nu för en mustigare smak.) Häll över buljong och låt koka upp under lock. Låt nu soppan småputtra i cirka 20 minuter. Smaka av med olivolja och citronsaft och servera soppan varm med bröd. ![]() ![]() ![]()
|
|