Mustig rotfruktssoppa med fänkålEn god och värmande soppa som är lätt att laga och passar en kylig dag! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Skala och finhacka löken och vitlöken. Skala morötter och palsternacka och tärna. Rensa och skär fänkålen i skivor. Rensa och ta bort kärnorna i pepparfrukten (om du vill ha starkare smak kan kärnorna vara kvar), finhacka den. Fräs löken, vitlök, morötter och palsternacka i olivolja i en stor kastrull. Tillsätt peppar när löken blivit mjuk och låt fräsa några minuter på låg värme. Tillsätt fänkål, paprika och tomat. (Har du tillgång till torkad skogssvamp kan du tillsätta den nu för en mustigare smak.) Häll över buljong och låt koka upp under lock. Låt nu soppan småputtra i cirka 20 minuter. Smaka av med olivolja och citronsaft och servera soppan varm med bröd. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! GlutenfrittGlutenfria småkakor som alla gillar!Allt fler väljer bort gluten och vi bakar såklart glutenfria kolakakor! Lättlagad snabbmatHemgjorda piroger
Mjuka bröd med god fyllning är tacksamt att kunna trolla fram på några minuter. Har du gjort en stor omgång piroger är det lätt att värma så många som det går åt. Och piroger är också bra utflyktsmat eller mellanmål. Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|