Svampsoppa i förväg?
Jag undrar om jag kan göra en svampsoppa eller en potatis- och purjolökssoppa två dagar innan den ska serveras? Klarar den sig i kylen?
- Malin
Allt beror på hur soppan hanteras. Kyls den snabbt och sedan står kallt och ostört kan det nog gå bra i två dagar. Men jag skulle nog göra soppan en dag i förväg, speciellt svampsoppan. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! GrönkålGrönkål + pasta = santNu finns det inte många färska, svenska grönsaker att få i novembermörkret, men den vitaminspäckade grönkålen är ett viktigt undantag. Dessutom passar den hand i handske med pasta som i en mustig lasagne med grönkål och färskost. HelgtipsetBroccolipajBroccoli är som gjort för paj, och tillsammans med ädelost har pajen närapå blivit klassisk på många mindre lunchställen. Laga vår goda broccolipaj på fullkornsmjöl och servera med en god sallad. Lättlagad mat som kan serveras varm eller kall. Och som alltid smakar lika bra! Trevlig helg önskar pepparochsalt.se! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|