Krämig kycklingsoppa

Få saker är så värmande som en härlig kycklingsoppa! Här är en enkel och god variant. Servera soppan med nybakat bröd.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 8 dl kycklingbuljong
  • 2 -3 kycklingfiléer eller 400 g urbenat kycklingkött
  • 4 morötter
  • 1 palsternacka
  • 2 dl gröna ärtor eller sockerärtor
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk timjan
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk crème fraiche

Gör så här:

Dela kycklingfiléerna i mindre skivor eller skär kycklingköttet i bitar.

Skala och tärna moroten och palsternackan och hacka löken. Fräs löken i lite olja och lägg i moroten och palsternackan. Låt grönsakerna bli mjuka och ställ åt sidan.

Koka upp buljongen och lägg i hälften av grönsakerna. Hacka och lägg i vitlöken och tomatpurén.

Koka mjukt och mixa soppan helt slät. Lägg i kycklingen och låt soppan puttra i cirka 10 minuter tills köttet är genomkokt.

Tillsätt resten av grönsakerna och smaka av soppan med salt, peppar och timjan.

Varmhåll soppan och vispa i crème fraichen just innan servering.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av osignerat
7 november 2014

Det var mycket god

Kommentar av osignerat
5 januari 2013

Går den här soppan att frysa med gott resultat?

Redaktionens kommentar
Ja, den går att frysa. Men grönsakerna kan bli lite trista när du tinar den. Men det går. Tina gärna långsamt i kyl så brukar den bli bättre.
Kommentar av Ingela
27 september 2012

Det här är absolut min favoritsoppa! Ja, hela familjen gillar den. Mixar den dock inte.

Kommentar av Johanna
28 augusti 2012

ska man ha i vatten? och en tärning kycklingbuljong?

8 dl vatten och en buljong

Redaktionens kommentar
Följ instruktionerna på buljongpaketet. En tärning till 5 dl vatten brukar vara vanlig dosering.
Kommentar av osignerat
24 juli 2012

blir det lika gott om man har fänkål istället för palsternacka tror du?

Redaktionens kommentar
Prova! Det låter som om det kan passa.
Kommentar av rara
15 februari 2012

Ska man verkligen lägga i kycklingen rå i soppan? Blir inte vattnet kontaminerat, eller det kanske det inte blir när det kokas?

Redaktionens kommentar
Kycklingen blir tillagad i soppan. När den är upphettad över 70 grader, som den blir i och med kokningen, dör eventuella farliga bakterier som kan finnas i köttet.
Kommentar av Klara
8 februari 2012

Hej!

Måste man andvända crème fraise elr grädde? Kan man hoppa över det? :)

Redaktionens kommentar
Grädden eller crème fraichen rundar av smaken och gör soppan fylligare. Säkert blir det gott ändå, men inte samma soppa.!
Kommentar av Desiree
29 december 2011

Behöver man inte tillaga kycklingen innan man har i den i soppan?

Svar av Cecilia
21 februari 2012

Nej,den kokas i soppan.

Kommentar av zorki
1 november 2011

sjukt god o enkel. rekomenderar starkt

Kommentar av Junior Kock
27 april 2011

Går det bra att ha i grädde istället för creme fraichen

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | Nästa »

Våffelfest

Våffeldagen är här!

Den 25 mars är det Maria Bebådelsedagen och också våffeldagen. Njut av dina favoritvåfflor med familj eller vänner nu på lördag.

Våffeldagen är ett säkert vårtecken. Det brukar påstå att våffeldagen beror på en felsägning, att Vårfrudagen, som Maria bebådelsedagen kallades i södra Sverige förr blev till våffeldagen. Oavsett om det är sant eller inte passar våfflor bra när solen börjar lysa och hönsen åter lägger ägg.
Våfflor finns i mängder av varianter. Från klassiska våfflor, till hallonvåfflor eller vaniljvåfflor. Franska våfflor, våfflor med dinkel … listan kan göras hur lång som helst. Och även om vi gärna serverar våfflor med klassiska tillbehör som sylt och grädde passar de utmärkt med matiga tillbehör som ost eller kallskuret.
Belgiska våfflor har vi puffat för i flera år och nu är de här på bred front. Dessa höga, superfrasiga våfflor har blivit mångas favoritvåfflor. Servera gärna med chokladsås och grädde!

 vafflor.se

Kycklingrecept

Dragon & bacon

Baconlindad kycklingfilé med ugnsbakad rotfrukter... prova ett recept som är lätt att lyckas med och smakar fantastiskt!

kycklingrecept.nu

Pannkakor

Pannkakor är svaret!

Slut på middagsidéer mitt i veckan? Vispa ihop en pannkakssmet vetja!

pannkakor.se


Första advent

Stillsam adventsfika

Första advent är startskottet för julen! Baka mjuk pepparkaka och lys upp det första julstöket med doften av kardemumma, kanel, nejlika och ingefära...

Nu är det dags för adventsljusstakarnas ljus över bordet, stjärnor i fönstren, och kanske en trevande tomte i någon vrå. Än är vi inte varma i kläderna, så stora lussekattsbaket får vänta till en annan dag. Njut av en liten sats klassiska pepparkakor med goda ostar som vuxna tillbehör. Kombinationen pepparkakor med ädelost är en modern klassiker.

En snabbakad mjuk pepparkaka sätter smak på adventsfikan utan krångel. Så skramla lite med pepparkaksformarna, tänd första ljuset och låt första advent bli en bra ursäkt för en riktigt god fika. I all enkelhet!

 pepparkaksrecept.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...