Krämig kycklingsoppa

Få saker är så värmande som en härlig kycklingsoppa! Här är en enkel och god variant. Servera soppan med nybakat bröd.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 8 dl kycklingbuljong
  • 2 -3 kycklingfiléer eller 400 g urbenat kycklingkött
  • 4 morötter
  • 1 palsternacka
  • 2 dl gröna ärtor eller sockerärtor
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk timjan
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk crème fraiche

Gör så här:

Dela kycklingfiléerna i mindre skivor eller skär kycklingköttet i bitar.

Skala och tärna moroten och palsternackan och hacka löken. Fräs löken i lite olja och lägg i moroten och palsternackan. Låt grönsakerna bli mjuka och ställ åt sidan.

Koka upp buljongen och lägg i hälften av grönsakerna. Hacka och lägg i vitlöken och tomatpurén.

Koka mjukt och mixa soppan helt slät. Lägg i kycklingen och låt soppan puttra i cirka 10 minuter tills köttet är genomkokt.

Tillsätt resten av grönsakerna och smaka av soppan med salt, peppar och timjan.

Varmhåll soppan och vispa i crème fraichen just innan servering.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av osignerat
7 november 2014

Det var mycket god

Kommentar av osignerat
5 januari 2013

Går den här soppan att frysa med gott resultat?

Redaktionens kommentar
Ja, den går att frysa. Men grönsakerna kan bli lite trista när du tinar den. Men det går. Tina gärna långsamt i kyl så brukar den bli bättre.
Kommentar av Ingela
27 september 2012

Det här är absolut min favoritsoppa! Ja, hela familjen gillar den. Mixar den dock inte.

Kommentar av Johanna
28 augusti 2012

ska man ha i vatten? och en tärning kycklingbuljong?

8 dl vatten och en buljong

Redaktionens kommentar
Följ instruktionerna på buljongpaketet. En tärning till 5 dl vatten brukar vara vanlig dosering.
Kommentar av osignerat
24 juli 2012

blir det lika gott om man har fänkål istället för palsternacka tror du?

Redaktionens kommentar
Prova! Det låter som om det kan passa.
Kommentar av rara
15 februari 2012

Ska man verkligen lägga i kycklingen rå i soppan? Blir inte vattnet kontaminerat, eller det kanske det inte blir när det kokas?

Redaktionens kommentar
Kycklingen blir tillagad i soppan. När den är upphettad över 70 grader, som den blir i och med kokningen, dör eventuella farliga bakterier som kan finnas i köttet.
Kommentar av Klara
8 februari 2012

Hej!

Måste man andvända crème fraise elr grädde? Kan man hoppa över det? :)

Redaktionens kommentar
Grädden eller crème fraichen rundar av smaken och gör soppan fylligare. Säkert blir det gott ändå, men inte samma soppa.!
Kommentar av Desiree
29 december 2011

Behöver man inte tillaga kycklingen innan man har i den i soppan?

Svar av Cecilia
21 februari 2012

Nej,den kokas i soppan.

Kommentar av zorki
1 november 2011

sjukt god o enkel. rekomenderar starkt

Kommentar av Junior Kock
27 april 2011

Går det bra att ha i grädde istället för creme fraichen

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | Nästa »

Grilltips!

Fräsch melonsallad gillar grillat!

Balansera grillkvällen med rätt tillbehör. Sallader på vattenmelon matchar kolgrillen perfekt!

Grillat är mat med rejäla smaker. Men kraftig mat behöver lite balans! Låt därför rätt tillbehör bli det som binder samman grillkvällen. Söt vattenmelon är fräscht i värmen och passar minst lika bra på grillbuffén som till desserten.

Melon går fint att servera som den är men prova en melonsallad med lagrad ost till grillad kyckling. Eller gör en kall tomat-och melonsalsa med chili som passar till grillad halloumiost och grönsaksspett. En syrlig melonsallad med gurka och rödlök är ett gott tillbehör till grillat kött av flera slag. Varför inte prova alla tre till nästa grillkväll? Vi lovar att de höjer smaken på resten av festen!

 grillrecept.nu

Helgtipset

Lasagne till helgen!

Finns det någonting som går upp mot en ångande, nygräddad lasagne?

lasagne.nu

Bakelser

Egna mazariner

Mazariner i plast smakar förpackning. Baka mazariner själv och njut av skillnaden!

bakakaka.se


Grilla ost!

Fest med ost på grillen

Grillning behöver inte förknippas bara med kött och fisk - prova att grilla ost och gör en maffig halloumiburgare!

På grillen får halloumiosten fin yta och färg samt ett segt inre. I burgaren blir det gott med lite chilisting, sallad och grillade grönsaker som paprika och aubergine. Även på grillspett passar halloumin bra för att ge mättnad - varför inte duka upp en buffé med tillbehör till grönsaker och ost? Fyllda grillade tomater gör sig bättre som förrätt. De döljer varm fetaost smaksatt med örter och citron i sitt inre. Så, fest på ost vid grillen rekommenderas!

 grillrecept.nu


Cheesecake

Fryst kärlek! En kylig kaka som värmer inombords… Cheesecake regerar!

Smått och gott

Mandelkakor. Småkakor är stor bakning! Det enkla är ibland det allra godaste.
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...