Köttfärssoppa

Detta recept på en annorlunda soppa är inskickat av "Nuffran", vi tackar för receptet!

Du behöver

  • (400g) 100% Nötfärs
  • (2msk) tomatpuré
  • (1 brk) krossad tomat
  • chilisås
  • färsk eller mald vitlök
  • färsk eller fryst vanlig lök eller purjolök
  • grovmalen svartpeppar
  • salt
  • oregano
  • köttbuljong (oxe eller nöt) med låg salthalt
  • vatten

Gör så här:

Bryn löken i en lagom stor kastrull, tänk på att ALLT ska få plats och man ska få plats för att kunna röra under kokningen. Lägg i köttbuljongen, rör om.

Ha i tomatpuré, kryddor, oregano & vitlök låt detta bryna en stund med det andra, när löken är gyllenbrun har man i färsen och bryner detta.

När färsen är färdigbrynt så har man i krossad tomat, chilisås och vatten, soppan skall vara lagom tunn. Rör om lite då och då.

Sänk värmen på plattan så att soppan bara småputtrar i ca 30-35 min.

Smaka av, om det behövs så ha i mera kryddor och avsluta med en nypa oregano...

Låt småputtra ca 10-15 min till, så sista kryddorna får puttra in. Rör om lite då och då.

Vill man kan man ha i finriven morot/potatis eller andra rotfrukter i , då skall man låta detta bryna tillsammans med löken och allt det andra.

Men tänk på att inte ta för mycket grönsaker, det ska ju synas att det är köttfärssoppa.

Bon Apetit & lycka till!


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av Niklas
20 maj 2013

Succé för hela familjen!

Kommentar av osignerat
16 februari 2011

Vi dricker vodka som en kycklingbuljonG!

Kommentar av mamma maria
8 oktober 2009

super god och enkel för hela familjen.

Kommentar av maggie
8 januari 2010

min dotter brukar gör något liknande, men den kallas tydligen för: Dynamitsoppa. kalasgott i vinterkylan.

Svar av
1 juni 2010

På dagis heter den Hedvig soppa

Kommentar av gottisen
16 februari 2010

gott!!

Kommentar av carlo
16 februari 2010

jag har testat att laga det. Det är gott tyceer jag och det var kul laga det.

Kommentar av asdas
23 september 2010

vi ska testa nu /patrik o linus

Kommentar av osignerat
23 september 2010

:)

Kommentar av osignerat
23 september 2010

HEEEEEEEEEEEEEJ! <

Kommentar av osignerat
23 september 2010

okej vi är klara tiiieep :D:D:D:D:D:D


Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Kyckling i curry

Långkok blir mustigt värmande grytor!

Glöm grytan på spisen och bjud på riktigt mustig currygryta!

grytrecept.se

Julkakor i långpanna

Julkakor till alla

Dela julsmakerna med fler - baka julig äppelkaka i långpanna!

julkakor.se


Julbröd

Hembakat bröd till jul

Det är dags att kavla upp ärmarna och starta årets julbak! Vörtbröd med mustig smak av pomerans och kryddnejlikor smakar utmärkt tillsammans med julens goda ostar.

Brödet till jul ska vara smakrikt och gärna traditionellt. Baka mjuka hålkakor som avnjuts med smör och kanske marmelad eller ta med en saftig pomeranslimpa som gåbortspresent. Hembakat gör julbordet trevligare!

 hembakatbrod.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...