Köttfärssoppa

Detta recept på en annorlunda soppa är inskickat av "Nuffran", vi tackar för receptet!

Du behöver

  • (400g) 100% Nötfärs
  • (2msk) tomatpuré
  • (1 brk) krossad tomat
  • chilisås
  • färsk eller mald vitlök
  • färsk eller fryst vanlig lök eller purjolök
  • grovmalen svartpeppar
  • salt
  • oregano
  • köttbuljong (oxe eller nöt) med låg salthalt
  • vatten

Gör så här:

Bryn löken i en lagom stor kastrull, tänk på att ALLT ska få plats och man ska få plats för att kunna röra under kokningen. Lägg i köttbuljongen, rör om.

Ha i tomatpuré, kryddor, oregano & vitlök låt detta bryna en stund med det andra, när löken är gyllenbrun har man i färsen och bryner detta.

När färsen är färdigbrynt så har man i krossad tomat, chilisås och vatten, soppan skall vara lagom tunn. Rör om lite då och då.

Sänk värmen på plattan så att soppan bara småputtrar i ca 30-35 min.

Smaka av, om det behövs så ha i mera kryddor och avsluta med en nypa oregano...

Låt småputtra ca 10-15 min till, så sista kryddorna får puttra in. Rör om lite då och då.

Vill man kan man ha i finriven morot/potatis eller andra rotfrukter i , då skall man låta detta bryna tillsammans med löken och allt det andra.

Men tänk på att inte ta för mycket grönsaker, det ska ju synas att det är köttfärssoppa.

Bon Apetit & lycka till!


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av Niklas
20 maj 2013

Succé för hela familjen!

Kommentar av osignerat
16 februari 2011

Vi dricker vodka som en kycklingbuljonG!

Kommentar av mamma maria
8 oktober 2009

super god och enkel för hela familjen.

Kommentar av maggie
8 januari 2010

min dotter brukar gör något liknande, men den kallas tydligen för: Dynamitsoppa. kalasgott i vinterkylan.

Svar av
1 juni 2010

På dagis heter den Hedvig soppa

Kommentar av gottisen
16 februari 2010

gott!!

Kommentar av carlo
16 februari 2010

jag har testat att laga det. Det är gott tyceer jag och det var kul laga det.

Kommentar av asdas
23 september 2010

vi ska testa nu /patrik o linus

Kommentar av osignerat
23 september 2010

:)

Kommentar av osignerat
23 september 2010

HEEEEEEEEEEEEEJ! <

Kommentar av osignerat
23 september 2010

okej vi är klara tiiieep :D:D:D:D:D:D


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Fikaklassiker

Favoritfika – sockerkakor med choklad eller citron!

Ibland vill man tillbaka till grunden i berg av muffins och cupcakes. Vi slår ett slag för en hederlig sockerkaka till eftermiddagsfikan.

sockerkakor.se

Rabarber

Rabarbertider

Nu sträcker de slanka röda stjälkarna på sig i trädgården. Dags att njuta av rabarber, kanske i muffins?

smulpaj.se


Våffeldagen

Fira våffeldagen!

Idag firar vi våffeldagen i Sverige och passar på att njuta av frasiga härliga våfflor av alla slag!

Vad ska man med färdig våffelmix till när det är så enkelt att göra våfflor själv? Det svåra är att välja! Frasvåfflor är garanterat goda våfflor, men det är å andra sidan klassiska svenska våfflor med ljummen mjölk också... Och glöm inte äggvåfflorna! Alla är bjudna på våffelfesten - självklart finns det gluten-, laktos- och mjölkfria recept. Ge våffel-järnet!

 vafflor.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...