Köttfärssoppa

Detta recept på en annorlunda soppa är inskickat av "Nuffran", vi tackar för receptet!

Du behöver

  • (400g) 100% Nötfärs
  • (2msk) tomatpuré
  • (1 brk) krossad tomat
  • chilisås
  • färsk eller mald vitlök
  • färsk eller fryst vanlig lök eller purjolök
  • grovmalen svartpeppar
  • salt
  • oregano
  • köttbuljong (oxe eller nöt) med låg salthalt
  • vatten

Gör så här:

Bryn löken i en lagom stor kastrull, tänk på att ALLT ska få plats och man ska få plats för att kunna röra under kokningen. Lägg i köttbuljongen, rör om.

Ha i tomatpuré, kryddor, oregano & vitlök låt detta bryna en stund med det andra, när löken är gyllenbrun har man i färsen och bryner detta.

När färsen är färdigbrynt så har man i krossad tomat, chilisås och vatten, soppan skall vara lagom tunn. Rör om lite då och då.

Sänk värmen på plattan så att soppan bara småputtrar i ca 30-35 min.

Smaka av, om det behövs så ha i mera kryddor och avsluta med en nypa oregano...

Låt småputtra ca 10-15 min till, så sista kryddorna får puttra in. Rör om lite då och då.

Vill man kan man ha i finriven morot/potatis eller andra rotfrukter i , då skall man låta detta bryna tillsammans med löken och allt det andra.

Men tänk på att inte ta för mycket grönsaker, det ska ju synas att det är köttfärssoppa.

Bon Apetit & lycka till!


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av Niklas
20 maj 2013

Succé för hela familjen!

Kommentar av osignerat
16 februari 2011

Vi dricker vodka som en kycklingbuljonG!

Kommentar av mamma maria
8 oktober 2009

super god och enkel för hela familjen.

Kommentar av maggie
8 januari 2010

min dotter brukar gör något liknande, men den kallas tydligen för: Dynamitsoppa. kalasgott i vinterkylan.

Svar av
1 juni 2010

På dagis heter den Hedvig soppa

Kommentar av gottisen
16 februari 2010

gott!!

Kommentar av carlo
16 februari 2010

jag har testat att laga det. Det är gott tyceer jag och det var kul laga det.

Kommentar av asdas
23 september 2010

vi ska testa nu /patrik o linus

Kommentar av osignerat
23 september 2010

:)

Kommentar av osignerat
23 september 2010

HEEEEEEEEEEEEEJ! <

Kommentar av osignerat
23 september 2010

okej vi är klara tiiieep :D:D:D:D:D:D


Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Pingst

Pingsttid med dignande kakfat

Vad behövs för en skön pingsthelg? Baka kolakakor och sätt på kaffet!

smakakor.se

Vardagsrecept

Enklaste fiskrätten mättar många

Smidigaste vardagsfisken är varken torr eller smaklös. Laga några allt-i-ett favoriter, som fisk i sås på risbädd.

fiskrecept.nu


Midsommar

Matjessill i ny kostym!

Sill till nypotatis är klassisk midsommarmat. Det är enkelt att själv krydda matjessillen!

Färskpotatis, späda salladsblad, gräslök, gräddfil… också matjessill. Ofta serverar vi sillen kryddad som den är men på några minuter kan du lätt variera smakerna på midsommarbordet. Blanda en god citronmatjessill som passar bra till potatisen. Gör enkel och klassisk matjeröra att servera på hårt bröd. Eller krydda snabbt med vitlök och chilisås… Bottna serveringsfatet med salladsblad, kall, skuren potatis och toppa med sillen. Eller gör en ljummen potatissallad med bacon och tomat – mättande som passar både midsommar och brunch dagen efter! Trevlig midsommar önskar pepparochsalt.se!

 sillrecept.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...