![]() ![]() Potatis och purjolökssoppaEn mustig och krämig soppa som går fint att laga dagen innan och sedan värma. En utmärkt förrätt till kraftigare mat! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Skala och skär potatisen i bitar. Rensa och strimla purjolöken. Fräs lök och potatis i olja i botten av en kastrull stor nog för soppan. Låt grönsakerna mjukna utan att ta färg. Späd med buljongen och koka mjukt i cirka 15 minuter. Mixa soppan helt slät, gärna med stavmixer. Smaka av med salt och vitpeppar. Vispa grädden löst. Varmhåll soppan fram till servering och vänd ner grädden och rör slätt just innan servering. Servera soppan med bröd, gärna vitlöksbröd. Grovt bröd och ost fungera också fint till. ![]()
![]() 26 februari 2015
![]() ![]() ![]() 21 augusti 2014
Brukar ta ngn matsked vinäger när jag fräser löken samt en tsk socker, blir riktigt gott! ;D ![]() ![]()
![]() 11 maj 2014
Heya im for the first time here. I found this board and I find It really useful & it helped me out much. I hope to give something back and help others like you aided me. gggeefbckaabffeb ![]() ![]() ![]() 7 februari 2013
Följer alltid det här receptet då jag ska göra en potatis och purjolöjkssoppa. Underbart god ! ![]() ![]() ![]() 20 januari 2013
Hej! Hur menar du med 1 liter buljong? Ska man blanda 1 buljong med 1 liter vatten och sedan hälla i soppan? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 14 januari 2013
Supergod! Jag hade ingen gul lök, men tog extra purjolök istället. Kryddade med krossad timjan. Yummie! ![]() ![]() ![]() 27 november 2012
Jätte gott ![]() ![]() ![]() 11 november 2012
ska man vispa grädden för sig själv med elvisp? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 9 oktober 2012
bästa soppan av alla denna rekomenderar man verkligen ! ![]() Äldre kommentarer![]() ![]() ![]()
|
|
If you are going for best contents like myself, simply go to see this site all edfkefeaedbdecfd