Minestronesoppa med korv

Mustig och god minestronesoppa med mycket smak! Garanterat värmande och mättande mat...

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 2 msk olivolja
  • 2 gula lökar
  • 200 g smakrik korv
  • 3 morötter
  • 1/2-1 palsternacka
  • 10 cm strimlad purjolök
  • 400 g passerade tomater
  • 1 l grönsaksbuljong (2 tärningar)
  • 3 dl varfri pasta
  • 100 g färska gröna bönor
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk honung
  • 1 msk citronsaft
  • 1/2 tsk oregano
  • färsk basilika
  • 1 krm svartpeppar
  • salt

Gör så här:

Använd en stor soppkastrull.

Skala och finhacka löken. Tärna eller slanta korven. Skala och tärna morötterna och palsternackan. Strimla purjolöken fint.

Fräs nu löken, korven och grönsakerna några minuter så att löken hunnit mjukna och grönsakerna fått lite färg. Använd låg värme.

Fyll på med tomat och buljong och låt soppan koka upp. Koka i fem minuter. Lägg i pastan och ta tiden efter hur lång tid den ska koka enligt paketet. När 8 minuter återstår - lägg i bönorna och låt dem koka med.

Pressa ner vitlöken och lägg i honung, citronsaft och oregano.

När pastan är nästan mjuk, smaka av med salt och svartpeppar.

Klipp färsk basilika över soppan och blanda vid serveringen.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Gott och bekvämt

Krämig paprika–risotto

En krämig risotto är riktig festmat. Trots att den är både snabblagad och sköter sig själv!

risotto.nu

Svalkande dryck

Svalkande recept

Sommarvärmen är här och vi längtar efter något svalkande i solen. Prova en välkyld drink på vattenmelon och mynta!

fruktrecept.se


Lättlagad snabbmat

Hemgjorda piroger

Piroger är hemlagad snabbmat. Fyll frysen med köttfärspiroger och ta fram när det är bråttom!

Mjuka bröd med god fyllning är tacksamt att kunna trolla fram på några minuter. Har du gjort en stor omgång piroger är det lätt att värma så många som det går åt. Och piroger är också bra utflyktsmat eller mellanmål.
Fyll pirogerna med din favoritfyllning: Vegetariskt med fetaost eller kanske veganska piroger med ris och lök?
Eller så lagar du en omgång klassiska piroger fyllda med köttfärs och ost. Den som vill ha riktigt smakrika piroger använder getost och gör piroger med chèvre. Snabbt, gott och hemlagat!

 helgmenyn.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...