Minestronesoppa med korv

Mustig och god minestronesoppa med mycket smak! Garanterat värmande och mättande mat...

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 2 msk olivolja
  • 2 gula lökar
  • 200 g smakrik korv
  • 3 morötter
  • 1/2-1 palsternacka
  • 10 cm strimlad purjolök
  • 400 g passerade tomater
  • 1 l grönsaksbuljong (2 tärningar)
  • 3 dl varfri pasta
  • 100 g färska gröna bönor
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk honung
  • 1 msk citronsaft
  • 1/2 tsk oregano
  • färsk basilika
  • 1 krm svartpeppar
  • salt

Gör så här:

Använd en stor soppkastrull.

Skala och finhacka löken. Tärna eller slanta korven. Skala och tärna morötterna och palsternackan. Strimla purjolöken fint.

Fräs nu löken, korven och grönsakerna några minuter så att löken hunnit mjukna och grönsakerna fått lite färg. Använd låg värme.

Fyll på med tomat och buljong och låt soppan koka upp. Koka i fem minuter. Lägg i pastan och ta tiden efter hur lång tid den ska koka enligt paketet. När 8 minuter återstår - lägg i bönorna och låt dem koka med.

Pressa ner vitlöken och lägg i honung, citronsaft och oregano.

När pastan är nästan mjuk, smaka av med salt och svartpeppar.

Klipp färsk basilika över soppan och blanda vid serveringen.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Kyckling

Vardagsfest!

När det ska gå snabbt att ordna mat med festkänsla blir det ofta kyckling. Gratinerad kyckling i tomat är både lättlagat och gott.

kycklingrecept.nu


Efterrätter

Maräng

Påsken är här! Spara några ägg till efterrätten och gör helgens godaste fruktmaräng!

Alla som någon gång haft höns förstår varför vi äter ägg just till Påsk... Det är nu som äggen kommer! Och även om du kanske inte har egna höns så finns ekologiska ägg att köpa i snart sagt varje butik.

Ägg ingår ju i många av våra vanligaste bakverk. Tänk dig en solgul sockerkaka, fortfarande varm... Eller våra älskade pannkakor!

Koka inte alla ägg i påsk utan spara några och laga en härlig fruktmaräng som avslutning på en riktigt påskmiddag! Mjuk maräng som täcke till frukt eller bär lyfter fram smaken på en fint sätt. En utmärkt efterrätt som passar fint till helgen!

Glad påsk önskar pepparochsalt.se!

 efterratter.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...