Minestronesoppa med korv

Mustig och god minestronesoppa med mycket smak! Garanterat värmande och mättande mat...

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 2 msk olivolja
  • 2 gula lökar
  • 200 g smakrik korv
  • 3 morötter
  • 1/2-1 palsternacka
  • 10 cm strimlad purjolök
  • 400 g passerade tomater
  • 1 l grönsaksbuljong (2 tärningar)
  • 3 dl varfri pasta
  • 100 g färska gröna bönor
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk honung
  • 1 msk citronsaft
  • 1/2 tsk oregano
  • färsk basilika
  • 1 krm svartpeppar
  • salt

Gör så här:

Använd en stor soppkastrull.

Skala och finhacka löken. Tärna eller slanta korven. Skala och tärna morötterna och palsternackan. Strimla purjolöken fint.

Fräs nu löken, korven och grönsakerna några minuter så att löken hunnit mjukna och grönsakerna fått lite färg. Använd låg värme.

Fyll på med tomat och buljong och låt soppan koka upp. Koka i fem minuter. Lägg i pastan och ta tiden efter hur lång tid den ska koka enligt paketet. När 8 minuter återstår - lägg i bönorna och låt dem koka med.

Pressa ner vitlöken och lägg i honung, citronsaft och oregano.

När pastan är nästan mjuk, smaka av med salt och svartpeppar.

Klipp färsk basilika över soppan och blanda vid serveringen.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Enklaste - och godaste - pastan

Pasta på italienska

Ibland är den dyrbaraste ingrediensen tid. Så är fallet med hemlagad pasta som smakar fantastiskt men bara kräver ägg, mjöl och lite salt samt en del tid och kärlek.

pastarecept.nu

Fikaklassiker

Favoritfika – sockerkakor med choklad eller citron!

Ibland vill man tillbaka till grunden i berg av muffins och cupcakes. Vi slår ett slag för en hederlig sockerkaka till eftermiddagsfikan.

sockerkakor.se


Glutenfritt

Glutenfria småkakor som alla gillar!

Allt fler väljer bort gluten och vi bakar såklart glutenfria kolakakor!

Småkakor är kakfatets absoluta storheter. Men äter man inte vetemjöl kan det låta krångligt att få till gott fika. Men just småkakor är faktiskt lättare än man tror att baka glutenfritt. Inte bara kokostoppar utan också kanelskorpor har en självklar plats till latten. Eller varför inte klassiker som glutenfria havrekakor eller knapriga chokladkakor, helt utan vetemjöl.
Själva väljer vi ett nytt recept på glutenfria kokakakor. Knäckiga och knapriga! Och lätta att lyckas med. Vill du har ett stort fikabord finns förstås både glutenfri kladdkaka, scones och äppelpaj… Men ibland är det enkla det allra godaste. I alla fall när det gäller småkakor.
 

 glutenfriarecept.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...