Svamp- och squashsoppaEn soppa som passar fint när hösten börjar göra sig påmind och det finns gott om både svamp och squash! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Skär svampen i små bitar. Lägg den i en kastrull, stor nog för att rymma soppan och förväll svampen på medelstark värme tills vätskan kokat in. Finhacka löken och rensa och skär squashen i små bitar. Fräs i smör eller olja tillsammans med svampen tills allt börjar få färg. Tillsätt buljongen och låt soppan koka upp. Låt soppan småkoka i 15 minuter på låg värme. Mixa soppan helt slät. Tillsätt eventuellt crème fraiche, rör ut väl. Smaka av soppan med salt, vitpeppar eller grönpeppar och eventuellt muskotnöt. Låt soppan koka ytterligare 5-10 minuter. Späd med mera vatten om soppan blir för tjock. Vispa grädden lätt, ta soppan från värmen och blanda ner grädden i soppan strax före servering. Servera soppan tillsammans med ett gott bröd och gärna en god ost. * De flesta matsvampar passar till soppa. Till den här soppan passar till exempel taggsvamp eller sopp. Trumpetsvamp passar också bra i soppan. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! LammreceptLyckas med lammLaga lamm till helgen! Prova lammkotletter med tomat och du har en rustik rätt med helgkänsla. GlutenfrittGlutenfritt helt enkeltFärdig glutenfri mjölmix behöver inte vara lösningen! Till brunchen smakar scones bäst, rykande heta. Vissa rätter är naturligt glutenfria, som risotto med smak av saffran. En krispig pizzabotten gjord på polenta räddar fredagsmyset och till efterrätt serveras förstås en tunn skiva lyxig chokladkaka tillsammans med grädde och färska bär... Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Denna får vi spara till hösten. Den har vi aldrig testat.