![]() ![]() Svamp- och squashsoppaEn soppa som passar fint när hösten börjar göra sig påmind och det finns gott om både svamp och squash! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Skär svampen i små bitar. Lägg den i en kastrull, stor nog för att rymma soppan och förväll svampen på medelstark värme tills vätskan kokat in. Finhacka löken och rensa och skär squashen i små bitar. Fräs i smör eller olja tillsammans med svampen tills allt börjar få färg. Tillsätt buljongen och låt soppan koka upp. Låt soppan småkoka i 15 minuter på låg värme. Mixa soppan helt slät. Tillsätt eventuellt crème fraiche, rör ut väl. Smaka av soppan med salt, vitpeppar eller grönpeppar och eventuellt muskotnöt. Låt soppan koka ytterligare 5-10 minuter. Späd med mera vatten om soppan blir för tjock. Vispa grädden lätt, ta soppan från värmen och blanda ner grädden i soppan strax före servering. Servera soppan tillsammans med ett gott bröd och gärna en god ost. * De flesta matsvampar passar till soppa. Till den här soppan passar till exempel taggsvamp eller sopp. Trumpetsvamp passar också bra i soppan. ![]() ![]() ![]()
|
|
Denna får vi spara till hösten. Den har vi aldrig testat.