Svamp- och squashsoppaEn soppa som passar fint när hösten börjar göra sig påmind och det finns gott om både svamp och squash! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Skär svampen i små bitar. Lägg den i en kastrull, stor nog för att rymma soppan och förväll svampen på medelstark värme tills vätskan kokat in. Finhacka löken och rensa och skär squashen i små bitar. Fräs i smör eller olja tillsammans med svampen tills allt börjar få färg. Tillsätt buljongen och låt soppan koka upp. Låt soppan småkoka i 15 minuter på låg värme. Mixa soppan helt slät. Tillsätt eventuellt crème fraiche, rör ut väl. Smaka av soppan med salt, vitpeppar eller grönpeppar och eventuellt muskotnöt. Låt soppan koka ytterligare 5-10 minuter. Späd med mera vatten om soppan blir för tjock. Vispa grädden lätt, ta soppan från värmen och blanda ner grädden i soppan strax före servering. Servera soppan tillsammans med ett gott bröd och gärna en god ost. * De flesta matsvampar passar till soppa. Till den här soppan passar till exempel taggsvamp eller sopp. Trumpetsvamp passar också bra i soppan. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Mors dagKlassiska kakor till Mors dagPå söndag, i slutet av blommande maj firar vi Mors dag med klassiska bakverk som chokladsmakande drömrulltårta, fylld med härlig smörkräm. SalladsreceptMatig salladEn fräsch sallad kan vara mättande nog för en hel middag. Fetaostsallad är snabbt, lätt och gott! TorsdagÄrtsoppanÄrtor har odlats här i norden långt tillbaka i tiden, och torsdags-ärtsoppan är en rätt som faktiskt kan kallas klassisk. Och nog är det mat som både mättar och värmer utmärkt i november! Serverad med grovkorning senap och gärna rågbröd till. Ärtsoppa med fläsk eller vegetarisk väljer vi efter tycke och smak. Vill du ha lite variation så prova ett nytt sopprecept. En vegetarisk röd linssoppa, eller en värmande svampsoppa kanske? Den som gillar fisk väljer förstås fisksoppa, och den frusne blir varm av en mustig kycklingsoppa! Oavsett vilken soppa som faller dig bäst i smaken blir måltiden inte komplett om den inte avslutas med pannkakor! Omväxling? Prova ett recept på grahamspannkakor, gott och lite nyttigare. Värmande måltid på er! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Denna får vi spara till hösten. Den har vi aldrig testat.