![]() ![]() Rysk laxsoppa med oliver och kaprisSoppa som görs på lax blir mustig och får en kraftig smak. Detta är en soppa som värmer fint och blir en hel måltid. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Skär bort skinn och ryggben från laxen - ta vara på det till buljongen! Skär laxen i kuber, 1-2 centimeter stora. Koka upp fiskbuljongen och lägg i laxben och skinn tillsammans med purjolökens gröna delar och persiljestjälkarna samt grovhackad gul lök. Låt sjuda i en kvart. Skär de övriga grönsakerna i strimlor och skiva oliverna. Fräs grönsakerna (ej oliverna) i smör i en rymlig gryta ett par minuter. Se upp så de inte tar färg. Tillsätt tomatpurén och vitlöken. Sila buljongen genom en finmaskig sil och slå den över grönsakerna. Låt sjuda i några minuter. Blanda i laxen, oliverna, kaprisen, persiljan och vinet. Låt sjuda ytterligare några minuter (3-5 min) tills laxen är genomkokt. Se upp så den inte kokar sönder. Smaka av soppan med salt, timjan och gärna något stänk pepparsås. Servera med gräddfil, nybakat bröd, smör och en smakrik ost. ![]() ![]() ![]()
|
|