Rysk laxsoppa med oliver och kaprisSoppa som görs på lax blir mustig och får en kraftig smak. Detta är en soppa som värmer fint och blir en hel måltid. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Skär bort skinn och ryggben från laxen - ta vara på det till buljongen! Skär laxen i kuber, 1-2 centimeter stora. Koka upp fiskbuljongen och lägg i laxben och skinn tillsammans med purjolökens gröna delar och persiljestjälkarna samt grovhackad gul lök. Låt sjuda i en kvart. Skär de övriga grönsakerna i strimlor och skiva oliverna. Fräs grönsakerna (ej oliverna) i smör i en rymlig gryta ett par minuter. Se upp så de inte tar färg. Tillsätt tomatpurén och vitlöken. Sila buljongen genom en finmaskig sil och slå den över grönsakerna. Låt sjuda i några minuter. Blanda i laxen, oliverna, kaprisen, persiljan och vinet. Låt sjuda ytterligare några minuter (3-5 min) tills laxen är genomkokt. Se upp så den inte kokar sönder. Smaka av soppan med salt, timjan och gärna något stänk pepparsås. Servera med gräddfil, nybakat bröd, smör och en smakrik ost. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Mat på minuterNyttig snabbmat med fisk och grönt till vardagsSvårt att slita dej fri från julhelgens matfester? Laga snabb och god couscouspytt med lax och fänkål på några minuter! BufféPlanera sommarens bufféBuffé är en avslappnad bjudform som ger mycket valfrihet. Säsong för sparris - vi bjuder på buffévarianter som sparris med parmesan eller parmaskinka! LasagneSmakfull pastaLasagne är pastafavoriten för många. Att varva pastaplattor, vitsås och en god köttfärssås är den klassiska lasagnen. Men lasagne går att göra på många sätt - en god vegetarisk lasagne eller kanske en variant med kyckling. Och lasagne är lättlagat, går fort och är enkelt att laga till många. När formen väl är i ugnen så sköter den sig själv och det blir tid att duka och ordna tillbehören. Servera till? Ja... vad sägs om riven parmesanost, oliver och en sallad? Kanske en skiva vitlöksbröd som aptitretare och gärna ett glas rött till. Trevlig helg från pepparochsalt.se! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|