Squashsoppa

Obs! En helt mjölkfri soppa.

Prova ett lättlagat recept med mild och god smak! Squashsoppan blir fint krämig och får en vacker färg med både gul- och grön squash, tack vare att den mixas slät.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 1 liter squash skuren i tärningar (600-800 g)
  • 3 msk olivolja
  • 2 gula lökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 1/2 tsk rosmarin
  • 1 tsk tomatpuré
  • ca 8 dl grönsaksbuljong
  • vitpeppar
  • salt

Gör så här:

Obs! En helt mjölkfri soppa.

Rensa och tärna squashen. Hacka löken och fräs den mjuk i en kastrull stor nog att rymma soppan. Tillsätt squashen och låt den få lite färg.

Pressa ner vitlöken, lägg i rosmarin. Späd med buljong och rör ner tomatpurén.

Låt soppan koka 15-20 minuter under lock. Mixa sedan soppan helt slät i en mixer eller med en stavmixer.

Låt soppan koka upp på nytt och späd eventuellt med mera buljong eller vatten. Smaka av med salt och vitpeppar.

Låt soppan stå på svag värme ytterligare 10 minuter.

Serveras gärna med stekt svamp som varje gäst själv kan lägga i sin tallrik. Och bjud ett gott bröd till!


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av osignerat
1 oktober 2009

nice

Kommentar av mathias.huber@atea.se
21 januari 2010

Squashsoppa?! Både gul och grön squach. Vi kunde lägga till brödkrutonger för Sveas skull.


Våffelfest

Våffeldagen är här!

Den 25 mars är det Maria Bebådelsedagen och också våffeldagen. Njut av dina favoritvåfflor med familj eller vänner nu på lördag.

Våffeldagen är ett säkert vårtecken. Det brukar påstå att våffeldagen beror på en felsägning, att Vårfrudagen, som Maria bebådelsedagen kallades i södra Sverige förr blev till våffeldagen. Oavsett om det är sant eller inte passar våfflor bra när solen börjar lysa och hönsen åter lägger ägg.
Våfflor finns i mängder av varianter. Från klassiska våfflor, till hallonvåfflor eller vaniljvåfflor. Franska våfflor, våfflor med dinkel … listan kan göras hur lång som helst. Och även om vi gärna serverar våfflor med klassiska tillbehör som sylt och grädde passar de utmärkt med matiga tillbehör som ost eller kallskuret.
Belgiska våfflor har vi puffat för i flera år och nu är de här på bred front. Dessa höga, superfrasiga våfflor har blivit mångas favoritvåfflor. Servera gärna med chokladsås och grädde!

 vafflor.se

Röda, svarta och vita vinbär

Semestertid med vinbärsplockning

Svarta och röda vinbär skiljer sig distinkt åt när det gäller smak, men båda blir goda i vinbärskakor - eller till sylt förstås!

smakakor.se

Matbröd

Hembakad lyx

Doften av nybakat bröd fyller köket! hembakatbrod.se är här!

hembakatbrod.se


Bagels

Fyllda bagels

Den som vill vakna mjukt i helgen räcker upp en hand! Hembakade bagels fyllda med färskost gör frukost till fest.

Bagels är ringformade bröd som får sin speciella karaktär av att först kokas och sedan gräddas i ugn. Med matiga fyllningar passar amerikanska bagels fint som frukost, till lunch eller i picknickkorgen.

En klassisk bagel fylls gärna med färskost, smaksatt med pepparrot. Elvis sägs ha älskat jordnötssmör och sylt men den som tar ett säkert kort väljer bagels fyllda med brie eller matiga bagels med avokado och keso. Oavsett fyllning imponerar du garanterat med hembakade bagels!

 bagelsrecept.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...