Squashsoppa

Obs! En helt mjölkfri soppa.

Prova ett lättlagat recept med mild och god smak! Squashsoppan blir fint krämig och får en vacker färg med både gul- och grön squash, tack vare att den mixas slät.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 1 liter squash skuren i tärningar (600-800 g)
  • 3 msk olivolja
  • 2 gula lökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 1/2 tsk rosmarin
  • 1 tsk tomatpuré
  • ca 8 dl grönsaksbuljong
  • vitpeppar
  • salt

Gör så här:

Obs! En helt mjölkfri soppa.

Rensa och tärna squashen. Hacka löken och fräs den mjuk i en kastrull stor nog att rymma soppan. Tillsätt squashen och låt den få lite färg.

Pressa ner vitlöken, lägg i rosmarin. Späd med buljong och rör ner tomatpurén.

Låt soppan koka 15-20 minuter under lock. Mixa sedan soppan helt slät i en mixer eller med en stavmixer.

Låt soppan koka upp på nytt och späd eventuellt med mera buljong eller vatten. Smaka av med salt och vitpeppar.

Låt soppan stå på svag värme ytterligare 10 minuter.

Serveras gärna med stekt svamp som varje gäst själv kan lägga i sin tallrik. Och bjud ett gott bröd till!


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av osignerat
1 oktober 2009

nice

Kommentar av mathias.huber@atea.se
21 januari 2010

Squashsoppa?! Både gul och grön squach. Vi kunde lägga till brödkrutonger för Sveas skull.


Rabarberpaj

Fika med årets första rabarberpaj!

Våren är här och vi firar med en riktigt klassisk rabarberpaj!

Värmen är här och grönskan exploderar. I södra Sverige finns späd rabarber, lagom till årets första rabarberpaj!
Rabarber blev populär i trädgårdarna först när socker blev billigt nog för att allmänheten skulle ha råd att köpa. För rabarber kräver socker, och gärna vaniljsås eller grädde för att balansera den syrliga smaken.
Gör en klassisk rabarberpaj med smultäcke. Eller prova någon av alla varianter där rabarbern får extra smak – rabarberpaj med mandelmassa, rabarberpaj med kolasmak, kardemumma eller kanske en rabarberpaj med knaprigt havretäcke?
Oavsett vilken som är din favorit smakar den allra bäst ljummen, serverad i vårsolen!

 smulpaj.se

Rabarber

Rabarbertider

Nu sträcker de slanka röda stjälkarna på sig i trädgården. Dags att njuta av rabarber, kanske i muffins?

smulpaj.se

Frukostbullar

Hembakad frukost-bulle förgyller hela dagen!

Vem vill inte vakna till doften av nybakat bröd? Hembakta grahamsbullar är rätt blandning mellan nyttigt och gott!

frukostbullar.se


Grönkål

Grönkål + pasta = sant

Nu finns det inte många färska, svenska grönsaker att få i novembermörkret, men den vitaminspäckade grönkålen är ett viktigt undantag. Dessutom passar den hand i handske med pasta som i en mustig lasagne med grönkål och färskost.

En snabbare variant på kombinationen pasta och grönkål är krämig pastasås smaksatt med kryddnejlika och överströdd med hasselnötter som en tjuvstart på julens smaker. Grönkålen passar bra såväl färsk som tillagad. Finns det inte färsk grönkål att få tag på går fryst också bra, även om den inte ger samma färska känsla och tuggmotstånd.

Framåt jul brukar grönkålen, som är viktig till julbordets halländska långkål, säljas på fler ställen. Jul, förresten - kanske får en färsk grönkålssallad göra entré redan nu och följa med som en grön favorit på julbordet?

 lasagne.nu


Cheesecake

Fryst kärlek! En kylig kaka som värmer inombords… Cheesecake regerar!

Lätt lamm

Lammrostbiff med potatis. Att laga lamm i ugn är klassisk festmat. Dessutom riktigt, riktigt bra festmat!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...