![]() ![]() Lättlagad fisksoppaLättlagad fisksoppa som går snabbt att göra och är en bra variant för en god vardagsmiddag. Krydda efter smak och servera med ett gott bröd! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Djupfryst fisk tinas, färska filéer sköljs. Skär dem i bitar, inte för små, lagom för soppan. Koka upp buljongen - vattnet och buljongtärningarna. Skala och grovriv morötterna och palsternackan. Finhacka löken. Skölj och skiva purjolöken. Fräs lök och rotfrukter tillsammans med lite smör i botten av en gryta stor nog för soppan. Rör om och låt dem inte få för mycket färg. Strö över mjölet och späd långsamt med buljongen under omrörning, låt koka upp. Tillsätt kryddor. Lägg i fisken och sjud under lock några minuter - låt inte fisken koka sönder. Om du rör - rör försiktigt! Klipp gärna i dill eller persilja. Smaka av med kryddorna. ![]() ![]() 16 september 2011
Kan bara instämma! Jag använde frysta torsk- och laxtärningar. Slängde även i lite frysta gröna ärtor. MUMS! ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
Jättegod fisksoppa!
Jag hade i fryst dill som krydda och det blev supergott! Denna soppa kommer jag definitivt att ha med bland mina standardrecept. Servera med nybakat grovt bröd.