![]() ![]() Slät svampsoppa![]() En mild och krämig svampsoppa passar lika fint som förrätt som till varmrätt! Gör på säsongens svamp, leta i frysen eller välj färsk svamp från kyldisken i butiken. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Skär svampen i små bitar. Lägg den i en kastrull, stor nog för att rymma soppan och förkoka svampen på medelstark värme tills vätskan kokat in. Finhacka löken och fräs den tillsammans med svampen tills löken börjar få färg. Pudra över vetemjölet och späd försiktigt med vattnet under omrörning. Tillsätt buljongen och låt koka upp. Låt soppan småkoka i 10 minuter. Mixa soppan helt slät och koka ytterligare 5-10 minuter. Späd med mera vatten om soppan blir för tjock. Smaka av med svartpeppar och eventuellt mera salt. Vispa grädden lätt och blanda ner den i soppan strax innan servering. Servera gärna med citronklyftor, som var och en kan droppa i soppan efter smak, och ett gott bröd. * De flesta matsvampar passar till soppa. Soppar, kantareller eller trumpetsvamp är bra svampar i soppan. ![]() ![]() ![]()
|
|