Grön ärtsoppaEn enkel soppa med läckert grön färg. Passar som förrätt eller lunch. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Finhacka lök och vitlök. Fräsa den lätt i olja i botten av soppkastrullen. Tillsätt dragon och de krossade pepparkornen. Späd med hälften av buljongen och koka upp. Tillsätt ärtorna och koka fem minuter. Mixa nu soppan helt slät. Späd med resten av buljongen och cidern och koka upp. Varmhåll soppan och smaka av med vinäger. Vill du ge soppan en rundare smak vispar du ner grädden innan servering. Servera med bröd som en enkel lunchsoppa eller i små portioner som förrätt.
Redaktionens kommentar
Frysta ärtor går bra.
Svar av Namn/signatur
3 oktober 2011
Jag föreslår frysta ärtor,men det är klart att du kan använda ärtor på burk.. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Kyckling till helgenSmakfylld kycklingFira helgen med kyckling i ugn! Prova filéer fyllda med kryddig salsiccia. HelgtipsetBroccolipajEn god paj passar lika bra till fredagmiddag som på buffébordet. Eller gör den klassiska broccolipajen med ädelost och packa ner i utflyktskorgen! Sylt och saft av jordgubbarJuni månads bästa: jordgubbarna!Jordgubbarna hänger röda i trädgården och på självplock. Utanför alla mataffärer snubblar man över stånd, fyllda med små lådor med lockande gubbar. Passa på när de är billiga och färska och koka syltgrytan full med jordgubbssylt! Tillsammans med rabarber i sylt piggas jordgubbarna upp av syrligheten. Dessa båda godsaker i lika delar är goda i saft också. Och glöm inte att ta en paus mellan saftande och syltande, i sällskap med en skål jordgubbar och mjölk. Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Köper man ärtorna på burk?