![]() ![]() Helgrön basilikasoppaEn smakrik och nyttig soppa som passar även den som äter vegankost. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Finhacka löken och fräs den mjuk i en matsked olivolja i botten på en kastrull stor nog att rymma soppan. Späd med buljongen och låt koka upp. Tillsätt broccolin och låt koka i cirka fem minuter. Tärna squashen och fräs den i en matsked olivolja i en panna eller sautös, låt den få färg och ställ sedan åt sidan. När broccolin mjuknat, ta av från värmen. Lägg i de rensade vitlöksklyftorna och basilikan. Mixa sedan soppan slät, med mixer eller stavmixer. Blanda ner squashen. Smaka av soppan med citronsaft och svartpeppar. Varmhåll soppan utan att den kokar. Rosta nötterna hastigt i en torr stekpanna så de får färg. Skala och skär avokadon i klyftor och lägg upp i serveringsskål. Servera soppan varm, tillsammans med avokadoklyftor och rostade nötter. Ett gott bröd passar också bra till. ![]() ![]() 22 december 2010
Den både smakar bra och ser fin ut... ![]() ![]() ![]() 13 augusti 2009
WOW ![]() ![]() ![]() 17 mars 2010
Fast 4 gram basilika verkar aningen snålt eller... ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
En absolut höjdare. Hoppa inte över rostningen.