Potatis- och broccolisoppa

En av våra läsare, "Loket", har skickat in följande recept på en enkel soppa.

Tack Loket!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 6 potatisar
  • 600 gram broccoli
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 tsk sambal oelek/harissa
  • 2 tsk timjan
  • 1,2 liter vatten

Gör så här:

Ett snabbt och lättlagat recept som kräver en mixer.

Skala potatisen och skiva grovt.

Koka upp vattnet tillsammans med kryddor, buljong och vitlök. Lägg i potatis och broccoli, låt koka i drygt tio minuter.

Mixa till slät konsistens, gärna med en klick yoghurt.

Servera med en bit bröd!


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Cissi
11 juli 2015

Jag minskade på vattnet och körde i crème fraiche.Gjorde soppan krämigare. Gottigottgott!!!

Kommentar av J
25 januari 2012

Gott! Rostade även lite pumpakärnor och lade ovanpå.

Kommentar av Annika
30 augusti 2011

Skall prova denna soppa till middag,längtar.

Kommentar av osignerat
15 januari 2011

Så att det räcker

Kommentar av winne@spray.se
16 januari 2010

Hej hur mycket soppa (grönsakssoppa och broccolisoppa) gör jag till 40-60 personer.

Snälla söta svara.

Alwine Mattsson

olika soppor olika dagar

Redaktionens kommentar
Ett recept är beräknat till fyra personer. Man brukar räkna en portion som tre dl.
Kommentar av t-dog
23 maj 2010

jättegott!!

Kommentar av ANTEP
26 oktober 2010

det e bra loket! bra soppa!

Kommentar av ccilla
4 maj 2008

Yoghurt var ett toppentips! Brukar använda en skvätt grädde... kan personligen klara mig utan sambal oelek. Dessutom fann jag att koktiden gärna kunde dubblas samt vitlöken halveras.

Annars ett bra recept som är enkelt, snabbt och gott!


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Cheesecake

Citronkakan

Citronkräm och färskost förvandlar kakan till riktigt läcker efterätt! Prova en kall cheesecake med hemlagad lemoncurd till helgen!

cheesecake.nu

Glutenfritt

Baka glutenfritt utan mjölmix!

Allt fler blir glutenintoleranta. Men det går att baka gott som alla kan äta utan att alltid använda mjölmix. Både pannkakor och kladdkaka!

glutenfriarecept.se


Lyxig risotto

Krämig räkrisotto

En krämig risotto är tveklöst helgmat. Koka egen fond och gör god räkrisotto!

Vägen till en lyckad risotto är att späda den med lite buljong i taget medan den koka samman. Den får aldrig koka torrt! Tänker du bara på det är det lätt att lyckas med både svamprisotto, saffransrisotto och risotto med salami. Eller varför inte risotto med fänkål och ruccola eller paprika och timjan?
Risotto med räkor är ett lätt sätt att ordna festmat. Vill du höja smaken ytterligare ett steg utgår du från hela räkor och kokar en fond av skalen som du sedan använder till risotton. Riktigt gott och väldigt lätt att lyckas med!

 risotto.nu


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...