Potatis- och broccolisoppa

En av våra läsare, "Loket", har skickat in följande recept på en enkel soppa.

Tack Loket!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 6 potatisar
  • 600 gram broccoli
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 tsk sambal oelek/harissa
  • 2 tsk timjan
  • 1,2 liter vatten

Gör så här:

Ett snabbt och lättlagat recept som kräver en mixer.

Skala potatisen och skiva grovt.

Koka upp vattnet tillsammans med kryddor, buljong och vitlök. Lägg i potatis och broccoli, låt koka i drygt tio minuter.

Mixa till slät konsistens, gärna med en klick yoghurt.

Servera med en bit bröd!


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Cissi
11 juli 2015

Jag minskade på vattnet och körde i crème fraiche.Gjorde soppan krämigare. Gottigottgott!!!

Kommentar av J
25 januari 2012

Gott! Rostade även lite pumpakärnor och lade ovanpå.

Kommentar av Annika
30 augusti 2011

Skall prova denna soppa till middag,längtar.

Kommentar av osignerat
15 januari 2011

Så att det räcker

Kommentar av winne@spray.se
16 januari 2010

Hej hur mycket soppa (grönsakssoppa och broccolisoppa) gör jag till 40-60 personer.

Snälla söta svara.

Alwine Mattsson

olika soppor olika dagar

Redaktionens kommentar
Ett recept är beräknat till fyra personer. Man brukar räkna en portion som tre dl.
Kommentar av t-dog
23 maj 2010

jättegott!!

Kommentar av ANTEP
26 oktober 2010

det e bra loket! bra soppa!

Kommentar av ccilla
4 maj 2008

Yoghurt var ett toppentips! Brukar använda en skvätt grädde... kan personligen klara mig utan sambal oelek. Dessutom fann jag att koktiden gärna kunde dubblas samt vitlöken halveras.

Annars ett bra recept som är enkelt, snabbt och gott!


Våffelfest

Våffeldagen är här!

Den 25 mars är det Maria Bebådelsedagen och också våffeldagen. Njut av dina favoritvåfflor med familj eller vänner nu på lördag.

Våffeldagen är ett säkert vårtecken. Det brukar påstå att våffeldagen beror på en felsägning, att Vårfrudagen, som Maria bebådelsedagen kallades i södra Sverige förr blev till våffeldagen. Oavsett om det är sant eller inte passar våfflor bra när solen börjar lysa och hönsen åter lägger ägg.
Våfflor finns i mängder av varianter. Från klassiska våfflor, till hallonvåfflor eller vaniljvåfflor. Franska våfflor, våfflor med dinkel … listan kan göras hur lång som helst. Och även om vi gärna serverar våfflor med klassiska tillbehör som sylt och grädde passar de utmärkt med matiga tillbehör som ost eller kallskuret.
Belgiska våfflor har vi puffat för i flera år och nu är de här på bred front. Dessa höga, superfrasiga våfflor har blivit mångas favoritvåfflor. Servera gärna med chokladsås och grädde!

 vafflor.se

Småkakor

Frön som sätter smak

Solrosfrön ger nötig smak åt både bröd och småkakor! Russinkakorna är ett gott exempel.

bakakaka.se

Kladdkakor

Kladdkakorna som alla älskar!

Vår nya, glutenfria kladdkaka är en kaka de flesta tål. Och som alla gillar!

kladdkakor.se


Brödrecept

Mera matbröd!

Vi är många som äter mycket bröd, så varför inte välja gott bröd? Baka ett syrat fullkornsbröd!

Pepparochsalt älskar bra matbröd, samtidigt som vi är säkra på att bra bröd inte måste vara svårt att lyckas med. Prova några nya brödrecept. Kanske ett gott syrat fullkornsbröd som inte bara är gott utan dessutom nyttigt och fullt med fibrer?

Eller baka en annan favorit bland bröden, dinkelbröd. Dinkel, vetesorten som stått sig genom tiden och ger underbart smakrika bröd, är allt annat än svårbakad.

Känns brödbaket som ett måste? Prova ett enkelt grahamsbröd så slipper du krångla till det!

 hembakatbrod.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...