Potatis- och broccolisoppa

En av våra läsare, "Loket", har skickat in följande recept på en enkel soppa.

Tack Loket!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 6 potatisar
  • 600 gram broccoli
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 tsk sambal oelek/harissa
  • 2 tsk timjan
  • 1,2 liter vatten

Gör så här:

Ett snabbt och lättlagat recept som kräver en mixer.

Skala potatisen och skiva grovt.

Koka upp vattnet tillsammans med kryddor, buljong och vitlök. Lägg i potatis och broccoli, låt koka i drygt tio minuter.

Mixa till slät konsistens, gärna med en klick yoghurt.

Servera med en bit bröd!


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Cissi
11 juli 2015

Jag minskade på vattnet och körde i crème fraiche.Gjorde soppan krämigare. Gottigottgott!!!

Kommentar av J
25 januari 2012

Gott! Rostade även lite pumpakärnor och lade ovanpå.

Kommentar av Annika
30 augusti 2011

Skall prova denna soppa till middag,längtar.

Kommentar av osignerat
15 januari 2011

Så att det räcker

Kommentar av winne@spray.se
16 januari 2010

Hej hur mycket soppa (grönsakssoppa och broccolisoppa) gör jag till 40-60 personer.

Snälla söta svara.

Alwine Mattsson

olika soppor olika dagar

Redaktionens kommentar
Ett recept är beräknat till fyra personer. Man brukar räkna en portion som tre dl.
Kommentar av t-dog
23 maj 2010

jättegott!!

Kommentar av ANTEP
26 oktober 2010

det e bra loket! bra soppa!

Kommentar av ccilla
4 maj 2008

Yoghurt var ett toppentips! Brukar använda en skvätt grädde... kan personligen klara mig utan sambal oelek. Dessutom fann jag att koktiden gärna kunde dubblas samt vitlöken halveras.

Annars ett bra recept som är enkelt, snabbt och gott!


Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Varm vego

Varm vegogryta med quorn och chili!

Vego kan smaka fantastiskt. Prova en chili sin carne som inte skäms för sig.

grytrecept.se

Efterrätter

Klassiskt!

En god efterrätt kan lyfta vilken måltid som helst! Varför inte en klassisk pudding?

efteratter.se


Fisksoppa

Fisk ger smaken

Få rätter är så tacksamma som fisksoppa. Mycket smak för liten insats!

Fisksoppa är bra mat. Lätt och snabb att laga, enkel att variera och ett bra sätt att ta tillvara rester i stället för att de slängs. Det behöver inte vara fin eller dyr fisk, även frysta filéer av sej, alaska eller torsk går bra: Prova en enkel fisksoppa eller en variant med halloumiost. Kanske en soppa med kokosmjölk? Till helgen kan man unna sig en lyxigare fisksoppa med saffran... Självklart väljer du fisk som inte hotas av överfiskning!

 fisksoppa.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...