![]() ![]() Köttsoppa med rotfrukterEn kraftig soppa som kräver lite koktid men tillsammans med bröd blir en utmärkt huvudrätt. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Skär köttet i större bitar. Koka upp en liter vatten tillsammans med lagerblad, vitpeppar och 1 tsk salt. Låt köttet koka upp och skumma sedan noga. Låt koka under lock i cirka 1 timme. Under tiden: Rensa och skala rotfrukterna. Klyfta löken och strimmla purjolöken. Tärna potatis, morot och palsternacka. När köttet kokat mjukt, ta upp och låt svalna. Rör ner tomatpurén i grytan. Lägg grönsakerna i vattnet och koka i cirka 10 minuter, tills de mjuknat. Skär köttet i mindre bitar och lägg tillbaka i grytan. Låt koka upp och smaka sedan av med salt och peppar. Servera med bröd, ost och gärna crème fraiche eller yoghurt. ![]() ![]() ![]()
|
|