Spenatsoppa

En lättlagad och snabb soppa som värmer gott! Receptet är inskickat av en av våra läsare; tack Elin för receptet!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 500 g spenat (hackad, fryst)
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • salt, peppar
  • ca 10 dl vatten
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 4-6 ägg

Gör så här:

Hårdkoka äggen.

Hacka och fräs lök och vitlök i smör tills löken är genomskinlig. Blanda ner den tinade spenaten och låt fräsa i cirka 5-10 minuter. Blanda ner vetemjöl och rör om. Rör ner vatten och buljongtäningar. Koka upp, låt puttra i cirka 10 minuter.

Blanda i matlagningsgrädden. Salta och peppra efter smak. Servera med kokta ägghalvor och ett gott bröd!


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av osignerat
26 mars 2012

Saknar en SÖK ruta!!

Kommentar av Hanna
23 januari 2012

Måste man ha grädde i ? Tacksam för svar :)

Redaktionens kommentar
Grädde lyfter fram och rundar av smaken. Den kan dock bytas mot crème fraiche eller uteslutas. Bäst blir det nog trots allt med grädde i! Lycka till!
Kommentar av osignerat
27 oktober 2011

Jag och min familj älskar denna soppan!

Vi har förutom ägghalvor (som läggs i tallriken) så kokar jag även köttbullar/frikadeler (stavning?) i soppan. Super gott!

Kommentar av Josephine
18 maj 2011

Väldigt god soppa! Jag brukar mixa soppan innan grädden går i samt ha i en skvätt citron och lite chilipeppar. Ägghalvorna läggs i soppan innan servering.

Kommentar av Krukväxten
13 oktober 2009

Den här soppan var riktigt god! jag körde med mixer-staven innan jag hade i grädden så den fick en slät och fin konsistens, hade också i lite cayenne peppar som "stingade" till den en aning. det blev GOTT

Kommentar av MER
26 juli 2009

Jag ska precis göra den. Jag älskar spenatsoppa och jag hoppas att denna är lika god som den jag har ätit förut. :)

Kommentar av Taty
1 juni 2009

Det var enkel och god tycker jag!!!

Kommentar av osignerat
19 maj 2009

smakade bra!

Kommentar av S
11 januari 2010

Lägger ni i ägghalvorna i soppan?

Svar av B
27 februari 2011

Nej, man har ägghalvorna vid sida om

Kommentar av David
23 februari 2010

Jag gjorde soppan nyss till min familj och är bara 16 år. Alla blev nöjda och det var mättande.

Super lätt och gott.

Jag la ägghalvorna i tallrikarna efter jag hade lagt upp soppan.

Körde utan mixerstaven för det skulle bli lite motstånd.


Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Bakakaka

Kafferep

Småkakor som smälter i munnen... Blanda modern och klassiskt och servera läckra småkakor till latten!

bakakaka.se

Helgmenyn

Moussaka till helgen

En ångande moussaka är riktig helgmat, perfekt att laga åt många och lätt att göra!

helgmenyn.se


Blåbärstider

Det lyser blått i blåbärsskogen!

Visst ska blåbärssylt kokas, men med alldeles färska blåbär i korgen gör vi blåbärssmoothie!

Egentligen är det inte svårare än blåbär med mjölk, som är så himmelskt gott. Fast honung och vanilj gör smoothie med blåbär till något alldeles särskilt. Prova också belgiska våfflor med vispgrädde, blåbär och nyslungad honung! Eller blåbärspaj? Lite belöning med en gång vill man väl ha efter en myggig dag i skogen! Och så kokar vi förstås in så mycket blåbärssylt det bara går, att spara till höstens och vinterns grötskålar eller pannkaksfester.

 bärrecept.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...