SpenatsoppaEn lättlagad och snabb soppa som värmer gott! Receptet är inskickat av en av våra läsare; tack Elin för receptet! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Hårdkoka äggen. Hacka och fräs lök och vitlök i smör tills löken är genomskinlig. Blanda ner den tinade spenaten och låt fräsa i cirka 5-10 minuter. Blanda ner vetemjöl och rör om. Rör ner vatten och buljongtäningar. Koka upp, låt puttra i cirka 10 minuter. Blanda i matlagningsgrädden. Salta och peppra efter smak. Servera med kokta ägghalvor och ett gott bröd! Kommentar av
Hanna
23 januari 2012
Måste man ha grädde i ? Tacksam för svar :)
Redaktionens kommentar
Grädde lyfter fram och rundar av smaken. Den kan dock bytas mot crème fraiche eller uteslutas. Bäst blir det nog trots allt med grädde i! Lycka till!
Kommentar av
osignerat
27 oktober 2011
Jag och min familj älskar denna soppan! Vi har förutom ägghalvor (som läggs i tallriken) så kokar jag även köttbullar/frikadeler (stavning?) i soppan. Super gott! Kommentar av
Josephine
18 maj 2011
Väldigt god soppa! Jag brukar mixa soppan innan grädden går i samt ha i en skvätt citron och lite chilipeppar. Ägghalvorna läggs i soppan innan servering. Kommentar av
Krukväxten
13 oktober 2009
Den här soppan var riktigt god! jag körde med mixer-staven innan jag hade i grädden så den fick en slät och fin konsistens, hade också i lite cayenne peppar som "stingade" till den en aning. det blev GOTT Kommentar av
MER
26 juli 2009
Jag ska precis göra den. Jag älskar spenatsoppa och jag hoppas att denna är lika god som den jag har ätit förut. :) Kommentar av
Taty
1 juni 2009
Det var enkel och god tycker jag!!! Kommentar av
osignerat
19 maj 2009
smakade bra! Kommentar av
S
11 januari 2010
Lägger ni i ägghalvorna i soppan? Svar av B
27 februari 2011
Nej, man har ägghalvorna vid sida om Kommentar av
David
23 februari 2010
Jag gjorde soppan nyss till min familj och är bara 16 år. Alla blev nöjda och det var mättande. Super lätt och gott. Jag la ägghalvorna i tallrikarna efter jag hade lagt upp soppan. Körde utan mixerstaven för det skulle bli lite motstånd. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! CrêpesSnabba pannkakor med god och matig fyllningPannkakor måste inte betyda sylt och grädde. Tvärtom. Gör matiga och goda crêpes med räkor som passar både vardag och helgkväll! FiskgratängBekvämt och gott med gratängGratänger med grönt är komfortmat. Snabb och god fiskgratäng med zucchini är riktigt gott på kort tid! GrötNya bättre frukostvanorVi är ganska så bestämda när det gäller våra frukostvanor och har svårt att ändra oss. Fil, mackor, kokt ägg, och så gröt... Glamourös kan man inte kalla grötskålen men den har en särskild plats i våra hjärtan. Skaffa försiktigt nya vanor med blötlagd gröt som får tuggmotstånd av solrosfrön och torkade aprikoser, eller prova slät skrädmjölsgröt som smakar härligt nötigt. Vinn ny mark på frukostfronten! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Saknar en SÖK ruta!!