Spenatsoppa

En lättlagad och snabb soppa som värmer gott! Receptet är inskickat av en av våra läsare; tack Elin för receptet!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 500 g spenat (hackad, fryst)
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • salt, peppar
  • ca 10 dl vatten
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 4-6 ägg

Gör så här:

Hårdkoka äggen.

Hacka och fräs lök och vitlök i smör tills löken är genomskinlig. Blanda ner den tinade spenaten och låt fräsa i cirka 5-10 minuter. Blanda ner vetemjöl och rör om. Rör ner vatten och buljongtäningar. Koka upp, låt puttra i cirka 10 minuter.

Blanda i matlagningsgrädden. Salta och peppra efter smak. Servera med kokta ägghalvor och ett gott bröd!


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av osignerat
26 mars 2012

Saknar en SÖK ruta!!

Kommentar av Hanna
23 januari 2012

Måste man ha grädde i ? Tacksam för svar :)

Redaktionens kommentar
Grädde lyfter fram och rundar av smaken. Den kan dock bytas mot crème fraiche eller uteslutas. Bäst blir det nog trots allt med grädde i! Lycka till!
Kommentar av osignerat
27 oktober 2011

Jag och min familj älskar denna soppan!

Vi har förutom ägghalvor (som läggs i tallriken) så kokar jag även köttbullar/frikadeler (stavning?) i soppan. Super gott!

Kommentar av Josephine
18 maj 2011

Väldigt god soppa! Jag brukar mixa soppan innan grädden går i samt ha i en skvätt citron och lite chilipeppar. Ägghalvorna läggs i soppan innan servering.

Kommentar av Krukväxten
13 oktober 2009

Den här soppan var riktigt god! jag körde med mixer-staven innan jag hade i grädden så den fick en slät och fin konsistens, hade också i lite cayenne peppar som "stingade" till den en aning. det blev GOTT

Kommentar av MER
26 juli 2009

Jag ska precis göra den. Jag älskar spenatsoppa och jag hoppas att denna är lika god som den jag har ätit förut. :)

Kommentar av Taty
1 juni 2009

Det var enkel och god tycker jag!!!

Kommentar av osignerat
19 maj 2009

smakade bra!

Kommentar av S
11 januari 2010

Lägger ni i ägghalvorna i soppan?

Svar av B
27 februari 2011

Nej, man har ägghalvorna vid sida om

Kommentar av David
23 februari 2010

Jag gjorde soppan nyss till min familj och är bara 16 år. Alla blev nöjda och det var mättande.

Super lätt och gott.

Jag la ägghalvorna i tallrikarna efter jag hade lagt upp soppan.

Körde utan mixerstaven för det skulle bli lite motstånd.


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Omelett

Säg omelett!

Vad sägs om snabbmat till helgen? Skippa hamburgaren och laga en mättande omelett!

omelettrecept.se

Julgodis

Hemgjort julgodis

Bästa julgodiset är hemgjort, snyggt som gåbortspresent eller på ett överdådigt gottebord till jul. Och enkelt att göra - som nougatgodis med hasselnötter!

julgodisrecept.se


Grönkål

Grönkål + pasta = sant

Nu finns det inte många färska, svenska grönsaker att få i novembermörkret, men den vitaminspäckade grönkålen är ett viktigt undantag. Dessutom passar den hand i handske med pasta som i en mustig lasagne med grönkål och färskost.

En snabbare variant på kombinationen pasta och grönkål är krämig pastasås smaksatt med kryddnejlika och överströdd med hasselnötter som en tjuvstart på julens smaker. Grönkålen passar bra såväl färsk som tillagad. Finns det inte färsk grönkål att få tag på går fryst också bra, även om den inte ger samma färska känsla och tuggmotstånd.

Framåt jul brukar grönkålen, som är viktig till julbordets halländska långkål, säljas på fler ställen. Jul, förresten - kanske får en färsk grönkålssallad göra entré redan nu och följa med som en grön favorit på julbordet?

 lasagne.nu


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...