Spenatsoppa

En lättlagad och snabb soppa som värmer gott! Receptet är inskickat av en av våra läsare; tack Elin för receptet!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 500 g spenat (hackad, fryst)
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • salt, peppar
  • ca 10 dl vatten
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 4-6 ägg

Gör så här:

Hårdkoka äggen.

Hacka och fräs lök och vitlök i smör tills löken är genomskinlig. Blanda ner den tinade spenaten och låt fräsa i cirka 5-10 minuter. Blanda ner vetemjöl och rör om. Rör ner vatten och buljongtäningar. Koka upp, låt puttra i cirka 10 minuter.

Blanda i matlagningsgrädden. Salta och peppra efter smak. Servera med kokta ägghalvor och ett gott bröd!


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av osignerat
26 mars 2012

Saknar en SÖK ruta!!

Kommentar av Hanna
23 januari 2012

Måste man ha grädde i ? Tacksam för svar :)

Redaktionens kommentar
Grädde lyfter fram och rundar av smaken. Den kan dock bytas mot crème fraiche eller uteslutas. Bäst blir det nog trots allt med grädde i! Lycka till!
Kommentar av osignerat
27 oktober 2011

Jag och min familj älskar denna soppan!

Vi har förutom ägghalvor (som läggs i tallriken) så kokar jag även köttbullar/frikadeler (stavning?) i soppan. Super gott!

Kommentar av Josephine
18 maj 2011

Väldigt god soppa! Jag brukar mixa soppan innan grädden går i samt ha i en skvätt citron och lite chilipeppar. Ägghalvorna läggs i soppan innan servering.

Kommentar av Krukväxten
13 oktober 2009

Den här soppan var riktigt god! jag körde med mixer-staven innan jag hade i grädden så den fick en slät och fin konsistens, hade också i lite cayenne peppar som "stingade" till den en aning. det blev GOTT

Kommentar av MER
26 juli 2009

Jag ska precis göra den. Jag älskar spenatsoppa och jag hoppas att denna är lika god som den jag har ätit förut. :)

Kommentar av Taty
1 juni 2009

Det var enkel och god tycker jag!!!

Kommentar av osignerat
19 maj 2009

smakade bra!

Kommentar av S
11 januari 2010

Lägger ni i ägghalvorna i soppan?

Svar av B
27 februari 2011

Nej, man har ägghalvorna vid sida om

Kommentar av David
23 februari 2010

Jag gjorde soppan nyss till min familj och är bara 16 år. Alla blev nöjda och det var mättande.

Super lätt och gott.

Jag la ägghalvorna i tallrikarna efter jag hade lagt upp soppan.

Körde utan mixerstaven för det skulle bli lite motstånd.


Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Grön buffé

Grön buffé till Kristi himmelfärdsdag

Långhelg eller bara en ledig dag? Ta chansen att bjuda på enkel vårbuffé med smakrika och överraskande primörer, varför inte ogräspaj med kirskål!

pajrecept.se

Baka med äpplen

Äppellängd med honung!

Äpplen passar till mer än paj eller mos. Prova vetelängd med honung och mandel!

bakakaka.se


Sallader

Somriga sallader

I värmen längtar man efter enkel, svalkande mat. Gör en spännande och nyttig quinoasallad med havtorn och marinerade bönor!

Överflödet av jordgubbar gör sig påmint, men desserter passar inte alla dagar. Bjud på modig jordgubbssallad med lagrad ost! För den klassiska smaken passar caesarsallad i eget majestät eller som tillbehör, gärna till grillat. Laxsallad med äpple är uppfriskande liksom pastasallad med ost och skinka. I all enkelhet.

 bärrecept.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...