![]() ![]() Borsjtj, RödbetssoppaBorsjtj, den klassiska, ryska/ukrainska rödbetssoppa som har en vacker färg och smakar fantastiskt med gräddfil eller yoghurt. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Skala och skär alla grönsakerna fint, spara en av rödbetorna. Fräs de strimlade grönsakerna i smöret i en rymlig gryta - låt dem inte få färg! Tillsätt buljongen (vatten + tre buljongtärningar) och kryddor. Koka under lock på svag värme uppemot en halvtimme. Strax innan soppan är klar tillsätter du den sista rödbetan finriven. Detta ger fin färg till soppan. Servera soppan med en klick gräddfil eller yoghurt. ![]()
![]() 22 juni 2014
Vad är sji nyfiken ![]() ![]()
![]() 14 juni 2014
I think this is one of the most important info for me. And i am glad reading your article. But wanna remark on few general things, The web site style is ideal, the articles is really excellent D. Good job, cheers aeegbdfbbbagkeke ![]() ![]() ![]() 10 juli 2009
Ja, alla "ukrainare" har glömd att den första RYSKA huvudstaden var Kiev... Läs historien... ![]() ![]() ![]() 4 mars 2010
Huvudstad i landet Rus där Ingegärd - dotter till Olof Skötkonung - levde. ![]() ![]() ![]() 26 mars 2010
Hört att riktig borsjtj tar många timamr att göra och att man kokar kött till buljongen osv - vilket kött isf? ![]() ![]() ![]() 28 juli 2010
Ja, det är så: Först kokar man upp kött, gärna med ben och fett så att buljongen blir RIKTIGT gott, inga tärningar. Sedan lägger du i potatis. Under tiden steks riven morot, rödbetor, lök och krossade tomater i en stekpanna och flyttas till potatisen med kött. Och till slutet lägger man osthyvelriven vitkål. Gräddfil/creme fraiche är ett måste i tallriken. Smaklig måltid ![]() ![]() ![]() 6 oktober 2010
Denna soppa är helt fantastisk !!! Gör en stor sats för den går jättebra att frysa ! Lika god som den jag åt i Ryssland. ![]() ![]() ![]() 22 april 2008
Jag brukar lägga i också vita bönor och stekt paprika. Jätte gott!!! Vill man ha vegetarisk kan man göra soppan med svamp. För att rödbetan ska behålla sin färg pressa in lita citron saft när soppan är nästan färdig.
![]() ![]() ![]() 31 mars 2010
jättegott heter det... ![]() ![]() 6 februari 2010
Var står det att soppan innehåller kött? ![]() ![]() ![]() 22 april 2008
Borsjtj är ukrainsk soppa! Håller med Maria, att Ryssland är känd för sin så kallad sji-soppa och peljmeni. Så var stolta över dem istället!
![]() ![]() ![]() 16 april 2008
Hur som helst så är soppan god :)
![]() ![]() ![]() 10 april 2008
Soppan är Rysk Punkt slut......
![]() ![]() ![]() 10 juli 2012
Varför inte säga Sovjetisk så täcks fler länder in. ![]() Äldre kommentarer
|
1 |
2 |
![]() ![]() ![]()
|
|
Hej! Nyfiken på olika typer av soppor från en artikel på www.nyhetssajten.se, undrar nu om det finns nån typ av god soppa man kan göra själv som innehåller vin eller nån typ av rysk öl eller vodka? Återkom gärna med recept här eller på min mail: egard339@gmail.com