Borsjtj, RödbetssoppaBorsjtj, den klassiska, ryska/ukrainska rödbetssoppa som har en vacker färg och smakar fantastiskt med gräddfil eller yoghurt. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Skala och skär alla grönsakerna fint, spara en av rödbetorna. Fräs de strimlade grönsakerna i smöret i en rymlig gryta - låt dem inte få färg! Tillsätt buljongen (vatten + tre buljongtärningar) och kryddor. Koka under lock på svag värme uppemot en halvtimme. Strax innan soppan är klar tillsätter du den sista rödbetan finriven. Detta ger fin färg till soppan. Servera soppan med en klick gräddfil eller yoghurt. Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Torgny
22 juni 2014
Vad är sji nyfiken Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
I think this is one of the most important info for me. And i am glad reading your article. But wanna remark on few general things, The web site style is ideal, the articles is really excellent D. Good job, cheers aeegbdfbbbagkeke
14 juni 2014
I think this is one of the most important info for me. And i am glad reading your article. But wanna remark on few general things, The web site style is ideal, the articles is really excellent D. Good job, cheers aeegbdfbbbagkeke Kommentar av
Larissa
10 juli 2009
Ja, alla "ukrainare" har glömd att den första RYSKA huvudstaden var Kiev... Läs historien... Svar av Gittan
4 mars 2010
Huvudstad i landet Rus där Ingegärd - dotter till Olof Skötkonung - levde. Kommentar av
LW
26 mars 2010
Hört att riktig borsjtj tar många timamr att göra och att man kokar kött till buljongen osv - vilket kött isf? Svar av Alex2a
28 juli 2010
Ja, det är så: Först kokar man upp kött, gärna med ben och fett så att buljongen blir RIKTIGT gott, inga tärningar. Sedan lägger du i potatis. Under tiden steks riven morot, rödbetor, lök och krossade tomater i en stekpanna och flyttas till potatisen med kött. Och till slutet lägger man osthyvelriven vitkål. Gräddfil/creme fraiche är ett måste i tallriken. Smaklig måltid Kommentar av
rödbetan
6 oktober 2010
Denna soppa är helt fantastisk !!! Gör en stor sats för den går jättebra att frysa ! Lika god som den jag åt i Ryssland. Kommentar av
ukrainare
22 april 2008
Jag brukar lägga i också vita bönor och stekt paprika. Jätte gott!!! Vill man ha vegetarisk kan man göra soppan med svamp. För att rödbetan ska behålla sin färg pressa in lita citron saft när soppan är nästan färdig.
Svar av F
31 mars 2010
jättegott heter det... Svar av J
6 februari 2010
Var står det att soppan innehåller kött? Kommentar av
Lena
22 april 2008
Borsjtj är ukrainsk soppa! Håller med Maria, att Ryssland är känd för sin så kallad sji-soppa och peljmeni. Så var stolta över dem istället!
Kommentar av
Pettsson
16 april 2008
Hur som helst så är soppan god :)
Kommentar av
Soffan
10 april 2008
Soppan är Rysk Punkt slut......
Svar av Namn/signatur
10 juli 2012
Varför inte säga Sovjetisk så täcks fler länder in. Äldre kommentarer
|
1 |
2 |
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! KakorÄppelfest!Äpplen kan användas till de mest skilda rätter. Från äppelmos till kryddig äppelkaka. Laga mer fisk!Mat med gott rykteInte bara nyttiga utan dessutom fulla med smak. Bjud på klassiskt dillkryddade laxkotletter! Mors dagMors dagTill mors dag behövs inga påkostade presenter, men frukost på sängen uppskattar alla! Baka mjuka scones eller kärleksfulla vaniljbagels.
Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Hej! Nyfiken på olika typer av soppor från en artikel på www.nyhetssajten.se, undrar nu om det finns nån typ av god soppa man kan göra själv som innehåller vin eller nån typ av rysk öl eller vodka? Återkom gärna med recept här eller på min mail: egard339@gmail.com