![]() ![]() Fransk löksoppaHärligt kraftig soppa som går lätt att laga och som värmer fint speciellt som förrätt eller enklare mål. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Skala och skär lökarna i tunna skivor, fräs dem lätt i smöret, de ska inte få färg. Strö över mjölet, och rör ner det varsamt. Späd med vattnet och buljongen. Tillsätt vitt vin och kryddorna. Koka på svag värme runt 15 minuter. Skär brödet i tärningar och rosta dem i ugnen. Servera med riven ost som strös direkt på soppan. Soppan kan också med fördel gratineras med brödet och osten flytande på toppen. Häll upp soppan i ugnssäkra portionsskålar, lägg en brödskiva över varje skål. Strö över riven ost och gratinera i ugn, 250 grader i ungefär 10 minuter, tills osten fått färg. Servera genast! ![]() ![]() 20 november 2009
Hej, Vi gjorde denna löksoppa i häromdagen och sex ökar gjorde att vattnet knappt täckte löken. Soppan blev mer som pizzasallad fast med lök istället. Lökar är ju så olika stora. Är det inte bättre att skriva hur många dl skivade lök det skall vara? Mvh Catrine ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 26 maj 2010
Jag håller med föregående talare ! Sånt som kan variera i storlek ska anges i vikt, tex potatisar, morötter mm mm ![]() ![]() ![]() 11 juli 2010
Sen får man ju ha lite känsla...att slaviskt följa ett recept är mycket märkligt ![]() ![]() ![]() 24 augusti 2010
God soppa ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
Hur många msk vetemjöl???